04-03-2021

Χρυσοχοΐδης: Δικαίωμα συλλήψεων θα έχουν οι αστυνομικοί στα ΑΕΙ

«Δεν θα φέρουν όπλα, ο ρόλος τους θα είναι προληπτικός...»

Ισχυρή θα είναι η παρουσία της αστυνομίας στους εμπορικούς δρόμους της χώρας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως δήλωσε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς τα μαγαζιά ανέβασαν και πάλι ρολά.

Ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μη συνωστίζονται στα καταστήματα και από τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες. Ερωτηθείς για την απόφαση του ανοίγματος ο υπουργός δήλωσε: «θα καταστραφούμε  οικονομικά και ψυχολογικά  αν συνεχίσουμε να  βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό». Τόνισε επίσης, ότι οι λοιμωξιολόγοι έλαβαν υπόψη αυτά τα ζητήματα και γι’ αυτό εισηγήθηκαν να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα.

Πανεπιστημιακή αστυνομία

Αναφορικά με το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια, αυτό θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα, ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί δεν θα φέρουν όπλα, θα φορούν διαφορετική στολή από τους υπόλοιπους αστυνομικούς, ενώ ο ρόλος τους κατά την επιτήρηση θα είναι προληπτικός και αποτρεπτικός.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση» τόνισε ο ίδιος.

Προανήγγειλε δε, ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει σκοπό να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά ταυτόχρονα και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ