06-03-2021

Στον «αέρα» το άνοιγμα του λιανεμπορίου «για να μη δούμε εικόνες Harrods στην Ελλάδα»

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και επανέλαβε ότι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μια που θα επιλέξει.

Όσοι επαγγελματίες ήλπιζαν ότι η επιθυμία της κυβέρνησης να κινηθεί η οικονομία στο διάστημα πριν τις γιορτές, θα την οδηγούσε και στο άνοιγμα των καταστημάτων, ίσως θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να παραμείνουν με κατεβασμένα ρολά μέχρι το νέο έτος.

Όπως είπε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει πολύ υψηλό και υπάρχει φόβος ότι ενδεχόμενες βεβιασμένες κινήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχεται εισηγήσεις από τους επιστήμονες «για να μην ανοίξει η αγορά με τον τρόπο που κάποιοι περιμένουν» καθώς όπως εξήγησε «κανείς δεν θέλει να δει εικόνες Harrods στην Ελλάδα».

Ο κ. Πέτσας τόνισε, ωστόσο, πως όταν λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε όποια μορφή κι αν γίνει αυτό, τότε θα υπάρξει ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ