04-02-2021

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για την «έκρηξη» κρουσμάτων στα γηροκομεία – «Εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης»

«Στα Γιάννενα ξεκίνησαν τα τεστ έξι μέρες μετά την πρώτη διάγνωση»

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το χειρισμό της πανδημίας, ειδικά στα γηροκομεία, καταγγέλλοντας «πρωτοφανής ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για ουσιαστική πρόληψη και αντιμετώπιση του κορονοϊού».

Κατά τα λεγόμενά του, οι πιο ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας «μένουν στο έλεος της πανδημίας».

Με αφορμή την έκρηξη των κρουσμάτων σε γηροκομείο στα Ιωάννινα, τόνισε  πως «ο γενικός υγειονομικός έλεγχος της δομής ξεκίνησε έξι ημέρες μετά την πρώτη διάγνωση» και πως «ακόμη και σήμερα δεν έχει μεταφερθεί η πλειοψηφία των ασθενών σε νοσοκομεία. Αυτό επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την πρωτοφανή ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για ουσιαστική πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας».

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Η εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης για τα γηροκομεία και τους χώρους υψηλής ευαλωτότητας συνεχίζεται με σπασμένα τα φρένα.

Στην πλέον επιβαρυμένη περιοχή των Ιωαννίνων, βρέθηκε σε γηροκομείο θετικό το σύνολο των φιλοξενούμενων και εργαζομένων! Το γεγονός ότι ο γενικός υγειονομικός έλεγχος της δομής ξεκίνησε έξι ημέρες μετά την πρώτη διάγνωση, αλλά και ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει μεταφερθεί η πλειοψηφία των ασθενών σε νοσοκομεία επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την πρωτοφανή ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για ουσιαστική πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι εξαγγελίες του Αυγούστου για αυξημένους και διαρκείς ελέγχους στα γηροκομεία έμειναν στα χαρτιά, με αποτέλεσμα οι πιο ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας να μένουν στο έλεος της πανδημίας»

Εγκληματική αμέλεια για τα γηροκομεία – Στα Γιάννενα έκαναν τεστ έξι μέρες μετά την πρώτη διάγνωση!Η εγκληματική…

Posted by Στέργιος Καλπάκης – Stergios Kalpakis on Tuesday, November 3, 2020

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου σημειώθηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού και στο γηροκομείο του Πειραιά, αυξάνοντας τις ανησυχίες για τις συγκεκριμένες μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ