23-10-2020

«Ιανός»: Ξανά κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ σε πληγείσες περιοχές – «Άμεση και ολική αποζημίωση, τεράστιες οι καταστροφές»

Οι άνθρωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν σεΘεσσαλία και Φθιώτιδα και καλούν την κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους που χρειάζονται ολική αποζημίωση των ζημιών

Νέα περιοδεία στις πληγείσες από την κακοκαιρία αγροτικές περιοχές της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας από την κακοκαιρία «Ιανός», πραγματοποίησε την Πέμπτη (24/09) κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από τον τομεάρχη Aγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος Σταύρο Αραχωβίτη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Ολυμπία Τελιγιορίδου, τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη και τον συντονιστή του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, Φάνη Κουρεμπέ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους βουλευτές και πρ. βουλευτές των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας επισκέφτηκαν τον Αλμυρό, Φάρσαλα, Σταυρό, Βασιλί, Μ.Ευίδριο, Παναγίτσα, Καρποχώρι, Καλογριανά, Ζάρκο, Λεονταρί και Νέο Μοναστήρι, όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους των περιοχών αυτών που προσπαθούν να βρουν κουράγιο για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαπίστωσε πως «οι καταστροφές στον πρωτογενή τομέα είναι τεράστιες και χρειάζονται άμεση ολική αποζημίωση». Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν την κυβέρνηση «να αξιοποιήσει όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά εργαλεία (ΕΛΓΑ, ΚΟΕ, ΤΑΕ, de minimis, προκαταβολή Βασικής Ενίσχυσης) για τη στήριξη των πλημμυροπαθών».

«Ζητάμε την άμεση αποζημίωση όλων των παραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν και την επίσπευση και στο 100% χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους που χρειάζονται ολική αποζημίωση των ζημιών και να μην αρκείται σε υποσχέσεις του τύπου “δωρεάν συνδρομητική τηλεόραση”», αναφέρουν οι απεσταλμένοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Τσίπρας για κορονοϊό: Αφήνετε χιλιάδες ανθρώπους να συνωστίζονται στα ΜΜΜ και δεν αυξάνεται τα δρομολόγια

«Αν κάτι χρειάζεται ο πολίτης δίπλα του, ειδικά σε κρίσιμες στιγμές, δεν είναι η επικοινωνία και τα μεγάλα λόγια για “επιτελικό κράτος”, αλλά ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος που μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες του και να στέκεται πλάι του», σημειώνουν, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται με όλες του τις δυνάμεις σταθερά στο πλευρό των αγροτών, των πληττόμενων πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης καταθέτοντας την εμπειρία του σε ανάλογες καταστροφές και διεκδικώντας να ενεργοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κουτσούμπας: Να ανατραπεί η πολιτική που μας θέλει ενοικιαστές στα σπίτια μας (video)