24-10-2020

Κορονοϊός: Μάχη για να αποφευχθεί το lockdown – Τι αποφασίζουν κυβέρνηση και ειδικοί

Η λύση του lockdown θα προκριθεί μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση φτάσει στο «κόκκινο» και είναι η τελευταία επιλογή

Την ώρα που οι πολίτες έχουν… χάσει την «μπάλα» ακούγοντας άλλα τη Δευτέρα και άλλα την Τρίτη σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, κυβέρνηση και Επιτροπή Ειδικών καταστρώνουν πλάνα ώστε να αποφύγουν το συγκεκριμένο σενάριο.

Παρότι μέχρι και χθες το πρωί ακουγόταν έντονα ότι είναι σχεδόν απίθανο να αποφύγουμε το lockdown δεδομένου ότι τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις παρουσιάζουν συνεχώς αυξητική τάση και παρά το γεγονός ότι αυτό έλεγε ουσιαστικά και ο κ. Νικόλαος Σύψας τις τελευταίες ημέρες, ξαφνικά είχαμε την πλήρη μεταστροφή.

Ο ίδιος ο κ. Σύψας τόνιζε αργά χθες ότι είμαστε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο και η αλήθεια είναι ότι πλέον η κυβέρνηση εξετάζει άλλα σενάρια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που δεν θέλει τη λύση της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κι αυτό διότι εκτιμά, σε συνεννόηση πιθανότατα με τους ειδικούς, ότι αν οι πολίτες εφαρμόσουν ευλαβικά τα υφιστάμενα μέτρα, ο ιός μπορεί να καταπολεμηθεί.

Η λύση του lockdown θα προκριθεί μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση φτάσει στο «κόκκινο» και είναι η τελευταία επιλογή.

Προς το παρόν, αν τα υπάρχοντα μέτρα δεν έχουν αποτέλεσμα, θα εφαρμοστούν νέα και πιθανότατα το «μοντέλο της Μαδρίτης», μια μορφή ενός ήπιου lockodown με τους κατοίκους επιβαρυμένων επιδημιολογικά περιοχών να έχουν περιορισμένη κυκλοφορία με απώτερο στόχο να περιοριστούν τα κρούσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Με πανελλήνιες εξετάσεις η ελληνική ιθαγένεια» - Τι είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος