24-10-2020

ΣΥΡΙΖΑ για επέτειο δολοφονίας Ζακ: Η απονομή δικαιοσύνης ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του

Το αίτημα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Ζακ Κωστόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας, το αίτημα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε σημερινή του ανακοίνωση με αφορμή της επέτειο θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

«Το αποτρόπαιο έγκλημα αυτό ανέδειξε πως οι αγώνες για ίσα δικαιώματα, για μια κοινωνία ανοιχτή που δεν θα ανέχεται τον σεξισμό και τις διακρίσεις, αλλά και για την εξάλειψη της πρακτικής της αυτοδικίας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Η απονομή δικαιοσύνης συνιστά τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Είναι χρέος όλων μας να απαιτήσουμε την τιμωρία των δραστών, αλλά και να αγωνιστούμε ώστε να εκλείψουν οριστικά και αμετάκλητα ο σεξισμός και κάθε είδους διακρίσεις».

Υπενθυμίζεται ότι πολλές εκατοντάδες φίλοι και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής (20/9) στο σημείο όπου ο νεαρός LGBTQI+ ακτιβιστής, Ζακ Κωστόπουλος, δέχθηκε τα χτυπήματα που του στέρησαν τη ζωή τόσο από τον κοσμηματοπώλη και τον φίλο του μεσίτη, όσο και από τους αστυνομικούς.