24-10-2020

Σπίρτζης για Βασίλη Μάγγο: Ασκήθηκε δίωξη στον νεκρό; – Έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό του;

«Γιατί χαρακτηρίστηκε ο νεκρός "κατηγορούμενος" σε έγγραφο της Εισαγγελίας Βόλου;»

«Καυτά» ερωτήματα θέτει ο Χρήστος Σπίρτζης, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του νεκρού Βασίλειου Μάγγου, ο οποίος είχε χτυπηθεί βάναυσα από αστυνομικούς σε συγκέντρωση στον Βόλο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, φέρεται να έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του 27χρονου, που άφησε την τελευταία του πνοή έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Η τοποθέτηση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook αναφέρει:

«Έπειτα από πλήθος δημοσιευμάτων και, κυρίως, από σεβασμό στην οδύνη ενός πατέρα που έχασε το παιδί του, θα ευαισθητοποιηθεί, επιτέλους, κάποιος να απαντήσει:

▶️ α) ασκήθηκε δίωξη στον νεκρό Βασίλη Μάγγο;

▶️ β) γιατί χαρακτηρίστηκε ο νεκρός “κατηγορούμενος” σε έγγραφο της Εισαγγελίας Βόλου;

▶️ γ) τόσους μήνες μετά έχει διενεργηθεί και ολοκληρωθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν υπήρχε βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών;

Θα λάβουμε ξεκάθαρες απαντήσεις ή θα χρειαστεί να θέσουμε τα ερωτήματα μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου;».

Έπειτα από πλήθος δημοσιευμάτων και, κυρίως, από σεβασμό στην οδύνη ενός πατέρα που έχασε το παιδί του, θα…

Gepostet von Χρήστος Σπίρτζης am Donnerstag, 17. September 2020

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του νεκρού Βασίλειου Μάγγου, του 27χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από δυνάμεις της Αστυνομίας στον Βόλο. Ασκήθηκε από την Εισαγγελία Βόλου λίγο μετά τον θάνατό του.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με δήλωση της δικηγόρου Άννυς Παπαρρούσου, μέλους της Ομάδας Νομικής Βοήθειας, από την εξέταση αντιγράφων των εγγράφων που χορηγήθηκαν στην οικογένεια του θανόντος κατόπιν αίτησης του πατέρα του. Με την μετατροπή του νεκρού σε κατηγορούμενο, το κινητό του χαρακτηρίστηκε, μάλιστα, πειστήριο και ως εκ τούτου δεν αποδόθηκε στους γονείς του.

Εκτός από το να ασκηθεί δίωξη κατά του νεκρού Βασίλειου Μάγγου, από τα εν λόγω έγγραφα προκύπτει ότι ο λόγος για τον οποίον οι άνδρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν στη προσαγωγή «χρησιμοποιώντας την απολύτως αναγκαία βία», όπως χαρακτηρίζεται ο άγριος ξυλοδαρμός του νεαρού που καταγράφηκε σε βίντεο, ήταν «υπόνοιες διάπραξης εγκλήματος».