28-01-2021

“Στηρίξτε το ασφαλιστικό μας σύστημα” το αίτημα Παυλόπουλου στον Tζ. Κράουτζικ

Στην αναγκαία συμβολή και ουσιαστική στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο Εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Tζ. Κράουτζικ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, επιχειρηματολογώντας επί της προτάσεώς του, υπενθύμισε ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα, σημειώνοντας ότι όταν έγινε το PSI, δηλαδή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πλήρωσε πολύ ακριβά. Χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχε, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια, σημείωσε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή όλοι, στην Ελλάδα, αγωνιζόμαστε για τη στήριξή του. Πρέπει να στηριχθεί, δεν μπορεί να είναι αυτό το θύμα της αναδιάρθρωσης ενός χρέους και όλα τα υπόλοιπα να τα επωμισθεί».

«Γι΄αυτόν τον λόγο η στήριξή σας, μας είναι παρά πολύ χρήσιμη» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η εν λόγω συνάντηση.

Ο κ. Κράουτζικ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συνάντηση, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να στηρίξουν την κοινωνική συνοχή και τον κοινωνικό διάλογο, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας ευημερίας για όλους.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλος είχε συνάντηση με την Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των Ναρκωτικών κ. Χ.Παπουτσοπούλου-Διαμαντοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ