26-01-2021

Απερίφραστη η καταδίκη του πολιτικού κόσμου για την επίθεση στον ΣΕΒ

Άμεση και απόλυτη είναι η καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία του ΣΕΒ από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ακολουθώντας την ανακοίνωση της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε δια μέσου της κυβερνητικής εκπροσώπου.

“Η βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ είναι καταδικαστέα. Ενέργειες τέτοιου είδους βρίσκουν όλη την κοινωνία απέναντι”, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την εικόνα της χώρας και τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται : «Καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την δίωξη των δραστών», αναφέρουν από τη Συγγρού.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των γραφείων του ΣΕΒ. Η προστασία της δημόσιας ασφάλειας από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και της κοινωνίας πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να κινηθεί με αποφασιστικότητα και ταχύτητα για τη σύλληψη των δραστών. Οι δυνάμεις της αποσταθεροποίησης πρέπει να απομονωθούν στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος», σημειώνουν από το ΠΑΣΟΚ.

Αντίστοιχη και η ανακοίνωση από το Ποτάμι, το οποίο αναφέρει ότι «καταδικάζει την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. Είναι καθήκον των αρχών να συλλάβουν τους δράστες. Ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων σε αυτή την πολύ δύσκολη εσωτερική και διεθνή συγκυρία, είναι να συμβάλλουν ώστε να υπάρξει κλίμα ομαλότητας, να εξαλειφθούν φαινόμενα βίας και να απομονωθούν στην κοινωνία εκείνοι που καλούν σε βίαιες συμπεριφορές».

«Σήμερα, που απαιτείται να υπάρξει η οργανωμένη πάλη του λαού ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες ρίχνουν “νερό στο μύλο” όσων θέλουν να συκοφαντήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξή του και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής» σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Απερίφραστη είναι η καταδίκη και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα:«Αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα όσους χρησιμοποιούν βία για να επιτύχουν τους στόχους τους. Η απειλή της τρομοκρατίας δεν πρέπει να επηρεάσει τους πυλώνες μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας η οποία επιβάλλεται να μείνει ενωμένη απέναντι στους τρομοκράτες και όλους εκείνους που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας» ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

“Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την βομβιστική ενέργεια στα γραφεία του ΣΕΒ και καλεί την Κυβέρνηση να προβεί αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν το συντομότερο οι δράστες. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν με τον χειρότερο τρόπο την δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας”, τονίζει από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων, μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γιάννη Καλλιάνο.

«Είναι αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια στις εξαιρετικά κρίσιμες μέρες που ζούμε. θα πρέπει σύντομα να εξιχνιαστεί η υπόθεση ώστε να μην προστεθούν νέες σκιές στην εικόνα της χώρας», σημειώνει και η Δημοκρατική Αριστερά.

Mε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, πρόσθεσε και αυτός την “φωνή” του στην καταδίκη για την έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα, στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων. «Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η Δημοκρατία και η Ελευθερία δεν θα κάνουν το χατίρι σε εκείνους τους λίγους που επενδύουν στο φόβο». «Η Αθήνα» τόνισε «ήταν, είναι και θα παραμείνει μία ασφαλής και ζωντανή πόλη».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ