18-05-2021

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαξίμου για Διακόπουλο: Ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου που δημιούργησε

«Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυριζόταν στον ΑΝΤ1 πως το Oruc Reis δεν έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του κ. Μητσοτάκη, κ. Διακόπουλος, επιβεβαίωνε εμφατικά στο Open πως και έρευνες έγιναν και κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας υπήρξε, διαψεύδοντας ταυτόχρονα και τις αστειότητες περί “θορύβου” που εμπόδιζε τις έρευνες», τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς, ακόμα και στα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου που έχει δημιουργήσει», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε το πρωί της Τρίτης: «Μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Μάλιστα, μετά σάλο που ξέσπασε, ο κ. Διακόπουλος προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, σημειώνοντας ότι η αναφορά του αφορούσε… «προσπάθεια» ερευνών, όχι πραγματοποίηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ