30-01-2021

Παραιτείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης – Η προϋπόθεση για να παραμείνει (video)

Όσα δεν έχουν γίνει μέσα στους δύο μήνες της προεκλογικής εσωκομματικής περιόδου της ΝΔ, έχουν γίνει μέσα σε κάτι παραπάνω από 24 ώρες. Η ΝΔ είναι μισό βήμα πριν τη διάσπαση, ενώ για την ώρα δεν διαφαίνεται ο τρόπος με τον οποίο η εκρηκτική κατάσταση θα μπορούσε να εκτονωθεί.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να παραιτηθεί τελικά από το αξίωμά του, σήμερα Τρίτη, όπως το βράδυ της Δευτέρας το altsantiri.gr μετέδωσε, ενώ κατά δήλωση του ιδίου, θα παραμείνει αν και εφόσον του το ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και τον διόρισε.

«Παραιτούμαι επειδή μου το ζητάει ο Σαμαράς. Επειδή ο άνθρωπος που με πρότεινε για την αρχηγία άρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Αν βγει αύριο το πρωί πει ότι δεν θέλει κάτι τέτοιο εγώ δεν θα παραμείνω. Αν δεν το κάνει θα παραιτηθώ και μεταβατικός πρόεδρος θα είναι ο κ. Πλακιωτάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Σχετικά με την σύνθεση της ΚΕΦΕ υπογράμμισε ότι αυτήν δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο από το Συνέδριο, ενώ επανέλαβε την έλλειψη εμπιστοσύνης του προς τον γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο στήριξης της ΝΔ στην κυβέρνηση, σημείωσε πως σε κάτι τέτοιο είναι διατεθειμένος να προχωρήσει αν ο κ. Τσίπρας αλλάξει πολιτική και εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ