03-03-2021

«Η ΝΔ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» δηλώνει η Μ. Γιαννάκου

Για φαινόμενα παρακμής στο εσωτερικό της αξιωματικής αντοπολίτευσης κάνει λόγο η πρώην υπουργός του κόμματος, Μαριέττα Γιαννάκου, σχολιάζοντας την χθεσινή αναβολή των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

Η κ. Γιαννάκου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει ότι το κόμμα της Συγγρού «βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού», τονίζοντας ότι η διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό «εξασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να μην προκύψουν αμφισβητήσεις».

Απαντώντας στην πρόταση που έχει κατατεθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την προσωρινή ανάληψη μιας μεταβατικής προεδρίας με κύριο στόχο την διεξαγωγή των εκλογών, η πρώην ευρωβουλευτής αφού έκανε λόγο για ένα “βαρύ φορτίο” γνωστοποίησε ότι θα δεχόταν μόνο εφόσον αυτό γινόταν αποδεκτό από όλους τους υποψηφίους και από τα θεσμικά όργανα.

Παράλληλα η κ. Γιαννάκου τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που είναι όπως είπε το υπ’ αριθμόν ένα θεσμικό όργανο.

Απαντώντας στα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες και τα οποία καλούν τον Κώστα Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλίες, η ίδια υπενθύμισε ότι τον Φλεβάρη είχε επισκεφθεί τον πρώην πρωθυπουργό μαζί με άλλα στελέχη και του είχε προτείνει να επανέλθει στα πράγματα “διότι υπάρχει μια εμπιστοσύνη των νεοδημοκρατών”. Ωστόσο είπε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ