10-07-2020

Δημοσκόπηση Pulse: Πού βρίσκεται η «ψαλίδα» ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ψήφο εμπιστοσύνης σε Τσιόδρα και… διακοπές (video)

Τι απάντησαν οι πολίτες για τα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά και για το αν ανησυχούν για τη χαλάρωση των μέτρων

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ποια είναι η πρόθεση ψήφου τους αλλά και το κατά πόσο οι Έλληνες ετοιμάζονται για… διακοπές φωτίζει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη (4/6).

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% έναντι 23% ΣΥΡΙΖΑ (από 22%).

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση για την στήριξη των πληγέντων εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, το 54% των πολιτών τα κρίνει θετικά, ενώ το 37% ως μη ικανοποιητικά.

«Ψήφο» στον Τσιόδρα

Στο μεταξύ, ευρεία αποδοχή σημειώνει και το έργο της “επιτροπής σοφών, και του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά. Συγκεκριμένα όσον αφορά την αξιολόγηση της επιστημονικής επιτροπής, και του Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας το 79% των ερωτώμενων συνολικά απαντά θετικά (55% σίγουρα θετικά – 24% μάλλον θετικά), έναντι 16% συνολικά που απαντά αρνητικά (8% μάλλον αρνητικά – 8% μάλλον θετικά). 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Αναφορικά με την αξιολόγηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και του συστήματος Υγείας κατά την πανδημία το 83% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά θετικά (56% σίγουρα θετικά – 27% μάλλον θετικά), ενώ το 9% συνολικά απαντά αρνητικά (6% μάλλον αρνητικά – 3% σίγουρα αρνητικά). 8% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Πόσο ανησυχούν οι Έλληνες για τη χαλάρωση των μέτρων

Στην ερώτηση πόσο τους ανησυχεί η πανδημία του COVID-19 μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων το 44% συνολικά εξακολουθεί να ανησυχεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό (17% πολύ – 27% αρκετά) έναντι 33% και 30% αντίστοιχα στην προηγούμενη έρευνα. Το 27% των ερωτηθέντων ανησυχεί μέτρια, ενώ το 20% συνολικά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (από 10%) έναντι 6% και 7% αντίστοιχα στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ έναντι 4% στην προηγούμενη έρευνα.

Ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό

Όσον αφορά το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 50% των ερωτώμενων απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (έναντι 51% στην προηγούμενη έρευνα), ενώ το 24% ο Αλέξης Τσίπρας (23%). 21% απαντά κανένας από τους δύο (22%). 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ναι στις διακοπές

Στην ερώτηση αν προτίθενται να κάνουν διακοπές σε τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα με τις κατάλληλες προσφορές – τιμές των 64% συνολικά των πολιτών απαντά σίγουρα ναι (35%) ή μάλλον ναι (29%), ενώ το 28% συνολικά μάλλον όχι (17%) ή σίγουρα όχι (11%). 8% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

«Πράσινο φως» για ανασχηματισμό

Το 32% εκτιμά ότι σίγουρα θα χρειάζονταν διορθωτικές κινήσεις σε κάποια πρόσωπα της κυβέρνησης, ενώ το 27% θεωρεί ότι μάλλον θα χρειάζονταν. Το 16% των ερωτώμενων απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις, ενώ το 6% είναι βέβαιο ότι δεν χρειάζονται. 19% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.