10-07-2020

Μητσοτάκης για επανεκκίνηση τουρισμού: Προτεραιότητα η ασφάλεια (video)

Δείτε το σποτ για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού που παρουσιάζεται στο Ζάππειο

Την καμπάνια για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού παρουσιάζει στην Αίγλη Ζαππείου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση προβάλλεται για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα. Η καμπάνια που έχει στόχευση το εξωτερικό θα τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα, θα έχει προβληθεί στα social media, και θα τιτλοφορείται «Restart Tourism».

«Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ότι τα περιμέναμε. Και το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από αυτό που σχεδιάζαμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση.

Και συνέχισε: «Η πανδημία άλλαζε πολλά. Επέφερε βαθιά, ελπίζουμε πρόσκαιρη, οικονομική κρίση. Στην Ελλάδα τα καταφέραμε καλά γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί και ακούσαμε τις συμβουλές των ειδικών.

Η επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μας επιτρέπει σταδιακά να επανερχόμαστε στη νέα οικονομική κανονικότητα απελευθερώνοντας σταδιακά διάφορους κλάδους. Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο σημαντικότατος κλάδος του τουρισμού από τον οποίο η ελληνική οικονομία είναι πολλαπλώς εξαρτημένη».

«Από 1η Ιουλίου θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε σχεδόν σε όλες τις χώρες εφόσον δεν έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Θα έρθουν σε μια Ελλάδα που θα είναι ίδια αλλά ταυτόχρονα διαφορετική. Θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Η προστασία της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των επισκεπτών και εργαζομένων στον τουρισμό παραμένουν η πρώτη μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Πλεονέκτημα ότι το καλοκαίρι βρισκόμαστε έξω όπου οι ειδικοί λένε ότι οι πιθανότητες μετάδοσης μειώνονται σημαντικά.

Θα πρέπει οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Θα είμαστε αυστηροί στους ελέγχους σε αυτό το επίπεδο. Βρήκα πολύ ευρηματικό το σποτ. Τι τελικά είναι η Ελλάδα σε αυτόν τον κόσμο που αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση. Σίγουρα είναι κάτι περισσότερο από τον ήλιο και τη θάλασσα.

Ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Το καλοκαίρι δεν είναι μια εποχή, είναι μια αντίληψη, μια ματιά στα πράγματα».

Εύχομαι και ελπίζω το σποτ αυτό να είναι καλοτάξιδο. Η τουριστική σεζόν να πάει όσο καλύτερα γίνεται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Από την πρώτη στιγμή αποφύγαμε προβλέψεις για ύψος ύφεσης. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν σχετικά ενθαρρυντικά. Ύφεση 0.9% όταν η μέση ευρωπαϊκή είναι της τάξης του 3,8%. Η ελληνική οικονομία συνάντησε την κρίση του κορονοϊού με μεγάλη ορμή. Το β’ τρίμηνο θα είναι πολύ δύσκολο και ελπίζουμε ότι από το γ’ τρίμηνο τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα.

Αναγνωρίζω ότι σήμερα το κυρίαρχο συναίσθημα στη χώρα είναι η αβεβαιότητα, ο φόβος πού θα πάει η οικονομία μας, ποια τα εισοδήματα των ανθρώπων που είναι εξαρτημένοι από τον τουρισμό. Ως κυβέρνηση έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υποστηρίξουμε το χώρο της εργασίας. Θέλω να ενθαρρύνω τους ανθρώπους του τουρισμού να εκμεταλλευτούν τα σχήματα ώστε να διαφυλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Στεκόμαστε δίπλα σας, πάντα έτοιμοι να προσθέσουμε κι άλλα “όπλα” και εφόσον χρειάζεται να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας.

Πάνω από όλα η ευθύνη είναι συλλογική. Το κράτος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του με ένα πρωτοφανές πακέτο στήριξης. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας έχει ήδη δεχτεί πολλά αιτήματα.

Δείτε το σποτ του υπουργείου για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού:

Το σχέδιο για τον τουρισμό είχε παρουσιαστεί στις 20 Μαΐου από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, που όπως είχε ανακοινώσει δεν θα υποβάλλονται σε τεστ και δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Με τίτλο «Restart Tourism», το σχέδιο είχε ως πρώτο βήμα την έναρξη του εσωτερικού τουρισμού από την 1 Ιουνίου, με το άνοιγμα camping και ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας.

Όλα τα υπόλοιπα καταλύματα θα λειτουργήσουν από τις 15 Ιουνίου. Τότε θα απελευθερωθούν και οι πτήσεις από το εξωτερικό.

Ένα δεύτερο κύμα χωρών θα προστεθεί την 1η Ιουλίου, από το οποίο θα εξαιρεθούν μόνο χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Θεοχάρης: Ξεκινάμε οργανωμένα την τουριστική σεζόν

Την ετοιμότητα του ελληνικού τουρισμού στο να «ανοίξει» επισήμως από τις 15 Ιουνίου (με τον διεθνή Τύπο να αποθεώνει τη χώρα μας) την υποδοχή ξένων και ελλήνων τουριστών υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού το 2020, ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

«Σας καλωσορίζω σε μια ιδιαίτερη βραδιά. Που κρύβει μέσα της εθνική αξία», ανάφερε ο Χ. Θεοχάρης, συμπληρώνοντας ότι «η ψυχή της Ελλάδας δεν έκλεισε ποτέ. Παρέμεινε και παραμένει ανοιχτή πρόσκληση».

«Ξεκινάμε οργανωμένα, θέτοντας την υγεία πάνω απ’ όλα», ανάφερε παραθέτοντας τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί το σχέδιο επαναλειτουργίας των τουριστικών δομών, αλλά και το πλαίσιο για το οποίο έχει προνοήσει η κυβέρνηση:

«Πρώτον, από τις 15 Ιουνίου ανοίγουμε επιλεκτικά. Με στοιχεία ευρωπαϊκών οργανισμών, αδιάβλητα. Ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο το αγαθό της υγείας.

Δεύτερον, συνεχίζουμε να αξιολογούμε την κατάσταση, έτοιμοι να παρέμβουμε όπου μας πουν οι ειδικοί. Ώστε να έχουμε τον έλεγχο της υγείας μας.

Τρίτον, έχουμε αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής. Ώστε να μην επιτρέψουμε στη νόσο να επεκταθεί.

Τέταρτον, ενισχύουμε το ΕΣΥ σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς από την Αθήνα μέχρι το τελευταίο νησί της χώρας μας. Ώστε να έχει ο κάθε πολίτης και ο κάθε τουρίστας την φροντίδα που του αξίζει».

Θέλουμε οι επισκέπτες μας να βιώσουν την Ελλάδα που ονειρεύονται. Κάθε μικρή ή μεγαλύτερη έκπληξη που κρύβει μέσα της, με τη γαλήνη στη ψυχή και στο πνεύμα. Έτσι ώστε η ευχή που συνοδεύει τη χώρα μας στο πέρασμα των αιώνων να ακουστεί αυτή τη φορά, μέσα στο Ελληνικό καλοκαίρι δυνατότερα. «Ευοί – Ευάν, Στην υγειά μας. Το ελληνικό καλοκαίρι που το αξίζουμε φέτος, περισσότερο από ποτέ! Το ελληνικό καλοκαίρι που το χρειάζονται οι φίλοι μας από το εξωτερικό φέτος,περισσότερο από ποτέ», υπογράμμισε.

«Η νέα καμπάνια» – ανάφερε ο Υπουργός Τουρισμού – «ξεκινάει σήμερα κι ανοίγει τα φτερά της για να φθάσει στα πέρατα του κόσμου». Τόνισε ότι πρόκειται για αποτέλεσμα μιας ακόμα δυναμικής συνέργειας στον χώρο του τουρισμού, ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα: «Το Υπουργείο Τουρισμού, o EOT, η Marketing Greece, και ο Steve Vranakis ένωσαν τις δυνάμεις τους. Και με τη δημιουργική ιδέα της Frank & Fame, θα ταξιδέψουν την Ελλάδα και το τουριστικό προϊόν της παντού. Θέλουμε ακόμα περισσότερες τέτοιες συμμαχίες, με ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον τουρισμό μας και θα είμαστε καταλύτες για να συμβούν».

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.