17-05-2021

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο της καραντίνας (video)

«Μπηχτές» κατά του Χρυσοχοΐδη για τη διαφορετική στάση της ΕΛΑΣ στην πλατεία της Κυψέλης από αυτή στα εγκαίνια της Ομόνοιας

«Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο της καραντίνας προκειμένου να αλλάξει τα θέσφατα με τα οποία κινείται, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να στηρίξει την εργασία και την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συζήτησή του με νέους του κόμματος, σε εκδήλωση μέσω του isyriza.

Live Event μέσω του isyriza.gr: Συζήτηση με νέες και νέους

Η νέα πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε έχει όσο ποτέ άλλοτε περισσότερο ανάγκη τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Πριν από δυο μήνες το μυαλό μας, η σκέψη μας, ήταν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Να «νικήσει η ζωή» ήταν το σύνθημα. Και σήμερα το σύνθημά μας είναι παρόμοιο. Διότι όταν μιλάμε για ζωή θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα της ζωής μας. Συζήτηση με νέες και νέους για τα κυρίαρχα ζητήματα της επικαιρότητας που διαμορφώνεται στη χώρα, μέσω της νέας λειτουργικότητας live events της πλατφόρμας isyriza.gr. #iSYRIZA #ΣΥΡΙΖΑ

Posted by Alexis Tsipras on Monday, May 18, 2020

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας την εκδήλωση ανέφερε: «Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε μία πολύ βαθιά ύφεση το 2020. Στην Ελλάδα η ανάκαμψη δεν θα είναι τόσο εύκολη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής οικονομίας, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Η γενιά των 30 που πέρασε μία δύσκολη δεκαετία, κινδυνεύει να δει όσα πέτυχε να χάνονται ξανά, οπότε θα μιλάμε για μία χαμένη γενιά. Απέναντι σε αυτή τη γενιά δεν πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο. Σήμερα δεν κινδυνεύουμε να μας επιτεθούν τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη. Είδαμε όμως τις προηγούμενες ημέρες μία αντιμετώπιση των πολιτών και των νέων που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Υπάρχει η υποκρισία όταν κουνάμε το δάχτυλο στη νέα γενιά και κάνουμε επέμβαση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη γιατί εκεί κολλάει ο ιός ενώ στην Ομόνοια δεν κολλάει».

Είπε ακόμη ότι «η ζωή που αφήσαμε πριν από δύο μήνες δεν είναι ίδια με την τωρινή…Θέλω να αναδείξουμε πώς βίωσε ο καθένας την πραγματικότητα των περασμένων μηνών, ποιες είναι οι νέες ανάγκες που προέκυψαν και πώς μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ