24-10-2020

Συνάντηση Κικίλια – Πάιατ: Έρχονται 200.000 τεστ αντισωμάτων στην Ελλάδα

Τι είπαν ο Υπουργός Υγείας και ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα

Για τη συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας στον τομέα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συζήτησαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ και επιβεβαιώθηκε δε η προμήθεια 200.000 τεστ αντισωμάτων μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι «η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα τεστ, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να τα χρησιμοποιήσουν για επιδημιολογικούς σκοπούς». Τα τεστ αντισωμάτων είναι της εταιρείας «Abbott»« και θα τα παραλάβει το υπουργείο Υγείας με δωρεά της οικογένειας του Γιώργου Προκοπίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Πάιατ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον κ. Κικίλια, «για τον αποτελεσματικό τρόπο που η χώρα χειρίστηκε την πανδημία, κάτι που ενίσχυσε τη διεθνή της φήμη. Συγχαρητήρια στο ηρωικό υγειονομικό προσωπικό. Οι ΗΠΑ και οι αμερικανικές εταιρείες πάντα σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα», τόνισε.

Πάιατ: Οι ΗΠΑ σταθερός εταίρος της Ελλάδας στην πορεία της για την ανάπτυξη

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ισχυρός εταίρος της Ελλάδας στην πορεία της για την οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε, νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργάδη, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Βουλή LIVE: Συνεχίζεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα

«Χαίρομαι που συνάντησα τον φίλο μου Άδωνι Γεωργιάδη για να αξιολογήσουμε την πρόοδο στις ιδιωτικοποιήσεις, το Ελληνικό, και τη συνεργασία μας με τον αμερικανικό κυβερνητικό οργανισμό αναπτυξιακής χρηματοδότησης (DFC) για την υποστήριξη στρατηγικών επενδύσεων, όπως τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ισχυρός εταίρος της Ελλάδας στην πορεία της για την οικονομική ανάπτυξη», έγραψε στο Twitter του ο αμερικανός πρέσβης.