15-04-2021

Το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Κρεμαστινό – Υπό αυστηρά μέτρα η κηδεία στη Ρόδο (video)

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του το τελευταίο χειροκρότημα στον επιστήμονα και πολιτικό που «έφυγε» από κορονοϊό

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του – τη Ρόδο – έγινε η κηδεία του πρώην Υπουργού και επιφανή ιατρού, Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από πολυήμερη «μάχη» με επιπλοκές και από τον κορονοϊό.

Η ροδιακή γη άνοιξε για στερνή φορά την «αγκαλιά» της για να δεχτεί τον επιστήμονα και πολιτικό, που έγραψε τη δική του ιστορία. Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία, αλλά με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω κορονοϊού.

Το απόγευμα του Σαββάτου (09/05) έγινε στο νησί των Ιπποτών η κηδεία του πρώην Υπουργού και διαπρεπή επιστήμονα της ιατρικής Δημήτρη Κρεμαστινού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον κορονοϊό.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Δημήτρη Κρεμαστινό εψάλλει στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού στην ιδιαίτερη πατρίδα του επιστήμονα και πολιτικού στη Ρόδο, όπως και η ταφή στο νεκροταφείο του νησιού.

Κρεμαστινός κηδεία Ρόδος κορονοϊός

Στην εκκλησία του Ευαγγελισμού επιτράπηκε να βρίσκονται ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι του διακεκριμένου επιστήμονα, πολιτικού και σεμνού Δωδεκανήσιου, που τίμησε τον τόπο του με το ήθος, τις γνώσεις, τις ικανότητες και την αγάπη του για τον συνάνθρωπό του.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά και με την παρουσία μόνο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ελέω κορονοϊού, έγινε το λαϊκό προσκύνημα. “Αθάνατος” φώναξε ο κόσμος που περίμενε έξω από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού μόλις έφθασε η σορός, ξεσπώντας σε χειροκρότημα.

(πληροφορίες από εκπομπή «Μαζί σου» στον ΣΚΑΪ)

Βίντεο: newsit.gr

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ