13-04-2021

Αλέξης Τσίπρας: Τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin – «Υποκρισία να ανοίγει ο φάκελος» (video)

«Τιμούμε τους αγώνες για την αλήθεια» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο σημείο όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών της Marfin

Στεφάνι στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας της Marfin το 2010 κατέθεσε στο κτήριο της οδού Σταδίου ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επέλεξε να απαντήσει αρνητικά στην πρόσκληση Μητσοτάκη να βρεθούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στην τελετή για τον εντοιχισμό πλακέτας για τα τρία θύματα της πυρκαγιάς από τις βόμβες μολότοφ που πέταξαν άγνωστοι.

Στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την καταδίκη του απέναντι στη βία «ιδίως τη βια εναντία στην πολυτιμότερη αξία αυτή της ζωής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για «υποκρισία» με αφορμή το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου έρευνα «από τους ίδιους ανθρώπους που 10 χρόνια πριν φάνηκαν ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες».

«Ο αγώνας για τη ζωή είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Ευχόμαστε να μην υπάρξει ξανά τέτοιο περιστατικό. Τιμούμε τους αγώνες για την αλήθεια» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε τι δήλωσε στις κάμερες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ