01-06-2020

Σκληρή κόντρα Χατζηδάκη – Τσίπρα με αφορμή το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Τι απάντησε ο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, καταλογίζοντάς του «σουρελαστική αντίληψη των πραγμάτων», και τονίζοντας ότι το κόμμα που δημιούργησε βουνό προβλημάτων στη χώρα, δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στη ΝΔ. Σχολιάζοντας δε, την αποχώρηση του κ. Τσίπρα μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Βουλή, ανάφερε ότι «αυτοί που επιλέγουν να είναι απόντες, δείχνουν ότι δεν έχουν επιχειρήματα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν μέχρι τέλους». Υπενθυμίζεται ότι υπερψηφίστηκε το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνησημ, αναφέροντας: «Θέλει να κανονικοποιηθεί η κατάσταση εξαίρεσης που προκάλεσε η πανδημία».

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενοχλεί η ευρύτατη αποδοχή της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Τον ενοχλεί, τόσο η αποφασιστική απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στον Έβρο, όσο και η επιτυχία της σε υγειονομικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει στο κ. Τσίπρα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για «λυσσαλέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και για περιβαλλοντικά παιχνίδια, απέναντι σε ένα νομοσχέδιο με το οποίο, όπως είπε, «αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι η κυβέρνηση είναι συντονισμένη με την κοινή γνώμη, με τους κατοίκους των νησιών, τους αγρότες, τους νέους, και όλους όσους έχουν προβλήματα».

Σκληρή κριτική άσκησε και για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «η πρόταση του οικονομικού επιτελείου του, είναι να δώσουμε τώρα ό,τι λεφτά έχουμε σαν να μην υπάρχει το φθινόπωρο και η επιδημία του κορονοϊού και δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε».

«Ο ελληνικός λαός έχει όμως απαντήσει δια της απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Απαντώντας στις αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για golden boys στον ΑΔΜΗΕ, ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλά και να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση της ΝΔ, το κόμμα που κυβερνούσε 4,5 χρόνια και δημιούργησε ένα καθεστώς, με διευθύνοντες συμβούλους να παίρνουν πολλαπλάσιους μισθούς από ό,τι παίρνουν σήμερα. «Όλοι παίρνουν πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που δίνουμε σήμερα εμείς για τον ΑΔΜΗΕ. Στις τράπεζες, στη ΔΕΠΑ, στο Υπερταμείο, που συμφώνησε με τη Τρόικα να δώσει πολύ περισσότερα, και αυτά όλα είναι με υπογραφή Τσακαλώτου και Τσίπρα», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Δείχνει πόσο χαμένα πολιτικά τα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι αποφάσισαν στον ΑΔΜΗΕ να δώσουν στους ανθρώπους πολύ περισσότερα χρήματα. Ουαί δε υμίν φαρισαίοι υποκριτές».

Ακόμα, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «μυθολογία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζεται», το ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις σε περιοχές Natura, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά «3 σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελος».

«Έχουν το παγκόσμιο ρεκόρ μιας σουρεαλιστικής αντίληψης. Γι’ αυτά που έκαναν τόσα χρόνια έρχονται και μας κατηγορούν εμάς και μας κουνάνε και το δάχτυλο», είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σταθερές πολιτικές θέσεις και υλοποιεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και συμπλήρωσε ότι «ήταν πάντα υπέρ των περαιτέρω αποκρατικοποιήσεων όπως για τον ΑΔΜΗΕ, διότι σε αυτή τη κρίσιμη φάση της χώρας, θα φέρει περισσότερα κεφάλαια για να βγει καλύτερα το επενδυτικό του πρόγραμμα».

«Ξεχνά ο κ. Τσίπρας ότι ιδιωτικοποίησε το 24% του ΑΔΜΗΕ και έδωσε στη μειοψηφία το δικαίωμα να μπλοκάρει αποφάσεις. Και στη ΔΕΣΦΑ υπερήφανα αποκρατικοποίησε το 66% και έρχεται σήμερα και μας κάνει κριτική», σημείωσε και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναθέσει στον εαυτό του ρόλο εισαγγελέα σε όλα τα θέματα, δημοκρατίας, περιβάλλοντος. A priori αποφάσισαν ότι τα κάνουν όλα σωστά και κανένα λάθος. Ότι υπηρετούν όλες τις αξίες. Και έρχεται και μας ελέγχει. Αλλά είναι αυτός που άφησε βουνό προβλημάτων, που μαύρισε την Αττική, που έχει υποστεί πέντε καταδίκες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για περιβαλλοντικά ζητήματα και που μας κληροδότησε 6 διαφορετικές υποθέσεις, οι οποίες είναι ανοιχτές, μεταξύ των οποίων και για Natura περιοχές, στέλνοντας την Ελλάδα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

«Το δικό μας μοντέλο ανάπτυξης της χώρας είναι ένα σύγχρονο και είναι ίδιο με των ευρωπαϊκών κρατών. Γι’ αυτό σηκώσαμε ψηλά τη σημαία της απολιγνιτοποίησης, το μεγάλο εθνικό σχέδιο της αναδάσωσης, της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης. Και ναι, είμαστε υπερήφανοι που εκσυγχρονίζουμε πραγματικά και όχι στα λόγια τη χώρα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

«Το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο είναι η επιβεβαίωση της μεταρρύθμισης»

«Για την κυβέρνηση της ΝΔ η αντίθετη λέξη στην υπερ-ρύθμιση δεν είναι η απορρύθμιση, αλλά η λέξη που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ: η μεταρρύθμιση. Και το σημερινό περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, είναι η επιβεβαίωση της μεταρρύθμισης».

Αυτό τόνισε, νωρίτερα στη Βουλή, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, και στις κατηγορίες του περί εγκληματικού οικολογικού πραξικοπήματος. Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για «εμπάθεια, φανατισμό και πολιτική απόγνωση του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «η μοναδική ικανότητά του είναι να λέει ψέματα».

«Αυτό το κόμμα έχει παγκοσμίως κατοχυρωθεί, και με πατέντα, στο ψέμα», ανέφερε και κατηγόρησε τον κ. Φάμελλο και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρεβλώνουν την αλήθεια σχετικά με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, καθώς σε πολλές χώρες της Ευρώπης είναι απεριόριστη η χρονική διάρκειά τους.

«Εμείς λύνουμε τα προβλήματα που εκείνοι δημιούργησαν και οδήγησαν τη χώρα στην απορύθμιση», επισήμανε, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Όπως είπε, επιλέγει σκόπιμα να αναφέρεται στις αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων για το σημερινό νομοσχέδιο της ΝΔ και όχι στις αντιδράσεις τους το 2018 για τις εξορύξεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε περιοχές Natura.

Ακόμα, απέρριψε αιτιάσεις του κ. Φάμελλου ότι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται η ρύθμιση για τη προστασία της Ακρόπολης, λέγοντας: «Είναι ντροπή να υπερηφανεύονται ότι με τη δική τους πολιτική προστατεύεται η Ακρόπολη. Γιατί όταν το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων αποφάσισε να γκρεμιστούν οι δύο όροφοι ξενοδοχείου, η κ. Μενδώνη ήταν υπουργός Πολιτισμού. Και όταν σε λίγες μέρες θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για να μειωθούν τα ύψη δόμησης, δεν φαντάζομαι να λέει ότι έγινε επί υπουργίας Σταθάκη και Φάμελλου, γιατί επί Χατζηδάκη – Οικονόμου θα γίνει».

«Παρακαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ξαναπεί λέξεις όπως περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο, γιατί είναι σαν ο δολοφόνος να γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος. Γιατί θα θυμίζει ποιοι είπαν τα περισσότερα ψέματα επί συστάσεως ελληνικού κράτους», υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος.

«Έχετε μεγάλη ευθύνη για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν γίνει, κάτω από τη δήθεν περιβαλλοντική σας ευαισθησία. Και οι μόνοι που μπορούν να επικαλούνται το πράσινο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι παναθηναϊκοί βουλευτές του», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.