16-04-2021

Στις 30 Απριλίου ενημερώνει τη Βουλή ο Μητσοτάκης για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας

Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας

Την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Απριλίου, θα διεξαχθεί κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συζήτηση στην Ολομέλεια για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και η συζήτηση θα διεξαχθεί σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής (ανακοινώσεις-δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας).

Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για όλη την οικονομική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και αντιμετώπισης της επιδημίας, όπως είχε προαναγγείλει στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση κοινής θέσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

«Σήμερα ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με έξι ακόμα πολιτικούς αρχηγούς κρατών, προερχόμενους από όλες τις ηπείρους, οι οποίες είχαν τις καλύτερες επιδόσεις για την επιδόσεις της Covid-19. Επτά χώρες είναι με τις καλύτερες επιδόσεις. Αντί αυτό να μας κάνει να συσπειρωνόμαστε, μας κάνει αντιθέτως να καταλήγουμε σε αυτού του τύπου τη μισαλλοδοξία που ακούσαμε σήμερα», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ