26-09-2020

Κορονοϊός: Το υπ. Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για το άνοιγμα των δικαστηρίων

 

Υλικά ατομικής προστασίας και επιτήρηση των χώρων

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε σημερινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας εν όψει της επαναλειτουργίας των Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων, άμισθων και έμμισθων Υποθηκοφυλακείων την 28η Απριλίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή τους στον Σωτήρη Τσιόδρα, οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας εξέφραζαν τον προβληματισμό τους και τις επιφυλάξεις τους για το ζήτημα, λέγοντας ότι δεν είχαν λάβει ούτε συγκεκριμένες οδηγίες, ούτε τα αναγκαία υλικοτεχνικά μέσα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα Υποθηκοφυλακεία, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι έχει ήδη εγκρίνει τη σύναψη σχετικής σύμβασης με εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης για την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Παλαιού Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

Παράλληλα, τα ίδια μέτρα φύλαξης έχουν εγκριθεί και για τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορονοϊού, για χρονικό διάστημα ενός μήνα, από τις 27/4/2020, για τις εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα ως και Παρασκευή) και για τις ώρες από 9:00 έως 14:00.

Σχετικά με τη διάθεση υλικού ατομικής προστασίας, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για τον κορονοϊό που λειτουργεί στο υπουργείο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έχει ήδη διαθέσει μέσα ατομικής προστασίας σε όλα τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Φίλης κατά του υπουργείου Παιδείας: Στην πυρά τα νέα προγράμματα Ιστορίας

Ακόμη, έχει διατεθεί υγειονομικό υλικό σε όλες τις εφετειακές περιφέρειες της χώρας προκειμένου με ευθύνη τους να κατανεμηθεί στα Ειρηνοδικεία, τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία της περιφέρειάς τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.