22-01-2021

Κουτσούμπας: Η πανδημία είναι ο καταλύτης της νέας κρίσης – Βάζετε σε καραντίνα εργασιακά δικαιώματα (video)

«Προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας για να μείνουμε δυνατοί, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί»

«Για στρατηγική που όλα ανάγονται στην ατομική ευθύνη κρύβοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης. Βάζετε σε καραντίνα εργασιακά δικαιώματα», έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

«Προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας για να μείνουμε δυνατοί, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί. Αυτές τις μέρες βάζετε σε καραντίνα τη συνδικαλιστική δράση μόνο και μόνο για να στηρίξετε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μία είναι η λύση αυτή τη στιγμή, να παγώσουν τα αντεργατικά σχέδια, όπως αυτό για τη ΛΑΡΚΟ», ανέφερε.

«Δική σας ευθύνη είναι να μην ξεροσταλιάζει ο κόσμος στις ουρές έξω από τις τράπεζες. Πάρτε μέτρα να ανασταλούν οι υποχρεώσεις πληρωμής να δείτε πώς θα σταματήσουν οι ουρές», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ στη συνέχεια επανέλαβε ότι «απαιτείται άμεσα επίταξη ιδιωτικών μονάδων, υποχρεωτική ένταξη γιατρών στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων δομών, επίταξη υλικών, προμήθεια νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα και να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ.

Τα μεγάλα νοσοκομεία που χρόνια τώρα λειτουργούν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, υποδομές κλπ είναι δικό σας έργο».

«Και όλοι σας λέτε ότι ο ιδιωτικός τομέας υγείας μπορεί να συμβάλλει. Αναβάθμιση λέτε εσείς 500 ΜΕΘ όταν σε κανονικές συνθήκες δεν φτάνουν 3.500 ΜΕΘ; Ο μύθος ότι μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά ιδιωτικός και δημόσιος τομέας έχει ήδη αποκαλυφθεί μπροστά στην τεράστια κεδοσκοπία με τα τεστ, που στερούν και από τον κρατικό σχεδιασμό πολύτιμους πόρους. Ακόμα και τώρα που η αγωνία του λαού κορυφώνεται εσείς επιλέγετε να δώσετε νέα δώρα σε κλινικάρχες, επιχειρηματικούς ομίλους υγείας και δωράκια σε καναλάρχες και εταιρείες εκμετάλλευσης διοδίων», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Πάρτε τώρα μέτρα προστασίας των υγειονομικών εργαζομένων, του προσωπικού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, των στρατευμένων. Υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του σχολικού δικτύου, εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να εγγραφούν, ενώ σοβαρό πρόβλημα είναι και οι μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να πάρουν μέρος στην εξαποστάσεως εκπαίδευση», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Πριν πανηγυρίζατε για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τώρα είστε αναγκασμένοι να παραδεχτείτε ότι η οικονομία μπαίνει σε βαθιά ύφεση. Η πανδημία είναι ο καταλύτης της νέας κρίσης», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας συνεχίζοντας: «Την κρατική κεϋνσιανού τύπου παρέμβαση που εκβιάζετε, μαζί με την πολυδιαφημιζόμενη χαλάρωση, θα την πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι που θα καλύψουν τα νέα δημοσιονομικά κενά, με νέα μέτρα. ήμερα κάθε λαός δίνει μόνος του μάχη να επιβιώσει. Αποδεικνύετα ότι η ΕΕ δεν είναι ένωση για το συμφέρον των λαών, είναι ιμπεριαλιστική, καπιταλιστική ένωση. Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στην αφύπνιση των λαών».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ