07-05-2021

Μήνυμα Τσίπρα για «κορονο-ομόλογα»: Η Ευρώπη, ή θα αφήσει τη λιτότητα, ή θα υπονομεύσει την ίδια της την ύπαρξη

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής και τη στάση της Γερμανίας

«Η Ευρώπη, ή θα αφήσει τη λιτότητα, ή θα υπονομεύσει την ίδια της την ύπαρξη», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου ασκεί κριτική στην στάση της Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία αρχικά και η Ισπανία στη συνέχεια απέρριψαν το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό και η αντιμετώπισή του και σε οικονομικό επίπεδο. Με την Ευρώπη να χωρίζεται ξανά στα…. δυο.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει μνημονεύοντας τον Κέινς: «Η δυσκολία δεν έγκειται στην ανάπτυξη νέων ιδεών, αλλά στο πώς θα αφήσουμε πίσω μας τις παλιές». Πόσο επίκαιρα ακούγονται τα λόγια του Τζ. Μ. Κέινς, αν και τα είπε 84 χρόνια πριν, ανάμεσα στους δύο πολέμους…Ακόμα και στις σημερινές τραγικές στιγμές για την ανθρωπότητα, η Γερμανία επιμένει εμμονικά στο μοντέλο της λιτότητας που εγκλώβισε την Ευρώπη στην κρίση. Η ευρωπαϊκή ηγεσία, είτε θα αφήσει πίσω της τις καταστροφικές αυτές πολιτικές ώστε να προστατεύσει τους λαούς της, είτε θα καταδικάσει την ΕΕ σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, που θα υπονομεύσει, όχι μόνο τις θυσίες των λαών της, αλλά και την ίδια της την ύπαρξη».

«Αυτό που προέχει τώρα είναι η προστασία της υγείας των πολιτών», είχε πει νωρίτερα ο Αλέξης Τσιπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που ασχολήθηκε με τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ