02-04-2020

Καταργείται η Δημόσια Αρχή Λιμένων με απόφαση Πλακιωτάκη – Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναμένεται και προεδρικό διάταγμα

Καταργείται η Δημόσια Αρχή Λιμένων, με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, «Εκσυγχρονισμός του Θεσμικού Πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις».

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του νομοσχεδίου, η Δημόσια Αρχή Λιμένων όπως και τα περιφερειακά γραφεία αυτής καταργούνται, ενώ οι θέσεις του προσωπικού διατηρούνται στο υπουργείο Ναυτιλίας. Οι αρμοδιότητες της ΔΑΛ και των περιφερειακών γραφείων θα ασκούνται από τον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας.

Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη καθορίζονται θέματα που αφορούν τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων της ΔΑΛ και των περιφερειακών γραφείων, θέματα προσωπικού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Τέλος οι πάσης φύσεως οικονομικές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις μεταφέρονται και αναλαμβάνονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ οι πόροι της ΔΑΛ αποτελούν έσοδα του ελληνικού Δημοσίου.

Η απόφαση Πλακιωτάκη προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Χριστόφορου Βερναρδάκη. «Ενώ η Βουλή υπολειτουργεί εν μέσω κρίσης πανδημίας, χωρίς ενημέρωση/διαβούλευση/αιτιολ. έκθεση, με τροπολογία τελευταίας ώρας καταργείται η Δημόσια Αρχή Λιμένων. Μήπως γιατί ενοχλεί με ναυάγια που σαπίζουν στο βυθό των λιμανιών κ, με τον έλεγχο της υγιεινής/ασφάλειας στα λιμάνια;» είχε γράψει μεταξύ άλλων στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.