07-03-2021

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να κάτσει στο τραπέζι για το προσφυγικό η κυβέρνηση χυδαιολογεί

Ολέθριο αδιέξοδο «βλέπει» η Κουμουνδούρου στο Μαξίμου

«Η χυδαιότητα με την οποία επέλεξε, μέσω… διαρροής μάλιστα, να μας απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δείχνει το ολέθριο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι εκτός από τους ίδιους, παρασύρουν και την ίδια τη χώρα σε αδιέξοδο».

Αυτό απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις κυβερνητικές πηγές που σχολίασαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να κάνει κριτική στο προσφυγικό «το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σιωπά».

«Αντί να ασχολούνται  με το πώς θα απαντήσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα ήταν προτιμότερο να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μάθουν με ποιον τρόπο κατάφερε να διαχειριστεί πολλαπλάσιες προσφυγικές ροές με αποτελεσματικότητα και με σεβασμό στους κανόνες δικαίου. Με ποιο τρόπο εξασφάλισε την δήλωση ΕΕ – Τουρκίας που μείωσε τις ροές και ανάγκασε τη Τουρκία να δεχθεί επιστροφές» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί αυτού, νομίζουν ότι όλα είναι επικοινωνία, μεγάλα λόγια και αυταρχισμός στους νησιώτες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Η ανευθυνότητα τους να μετατρέψουν τη Χίο και τη Λέσβο, τα ακριτικά νησιά μας, σε πεδία μάχης, τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τις απειλές και εργαλειοποιεί το προσφυγικό είναι έξω από κάθε λογική.

Πάει πολύ, λοιπόν, μετά απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη να χυδαιολογεί και από πάνω. Οφείλει να αλλάξει αμέσως ρότα και να αντιληφθεί ότι έχει εθνική ευθύνη να σοβαρευτεί» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ