18-05-2021

Οι “κανόνες” για τις εκλογές στη ΝΔ

Χρηστικές πληροφορίες εν όψει των εκλογών της 22ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, με τις οποίες ενημερώνει τους ψηφοφόρους για τους «κανόνες» της διαδικασίας.

Όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Συγγρού, οι κάλπες θα «ανοίξουν» στις 7 το πρωί και θα “κλείσουν” στις 7 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών, (τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, nd.gr, ή μπορούν να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)του κόμματος).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών και θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μονάχα με την επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο) αφού καταβάλλουν το αντίτιμο συμμετοχής που έχει οριστεί στα 3 ευρώ.

Τέλος, σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, οι ενδιαφερόμενοι ψηφίζουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα με αυτό που ψήφισαν την πρώτη φορά, χωρίς κάποιο αντίτιμο συμμετοχής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ