17-05-2021

“Η προτροπή για συγκεντρώσεις αυξάνει την διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης”

Ως ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης της κυβέρνησης έναντι των δανειστών χαρακτήρισε ο Τάσος Κουράκης την προτροπή του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι «το κόμμα, τα κινήματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις διεκδικήσεις ανεξάρτητα ποιος είναι πάνω στην κυβέρνηση”, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνεχίσουν αδιάκοπα τον αγώνα τους στο σύνολο των αιτημάτων τους, δεν ασκούν κυβερνητική πολιτική τα κόμματα. Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν διεκδικήσεις καλούν τον κόσμο να συμμετέχει και αυτή η συμμετοχή όσο πιο μεγάλη είναι τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές” τόνισε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Μιλώντας για τα εκκρεμή θέματα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Κουράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια, τον ΦΠΑ και τα άλλα ζητήματα, σημειώνοντας ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και μάλιστα -όπως υπογράμμισε- θα είναι θετική για την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε υπάρχει μόνο ένας δρόμος και αυτός είναι να “κρατηθούν τα σπίτια”, να καταβάλλονται απρόσκοπτα οι 100 δόσεις και να βρεθεί λύση με τον ΦΠΑ.

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία είπε ότι αποτελεί συνέχεια της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι στην Ευρώπη θα επικρατήσουν και άλλες δυνάμεις από το χώρο της αριστεράς. Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι τράπεζες θα επιχειρήσουν να φθείρουν αυτές τις δυνάμεις και εξέφρασε την ανησυχία του για την επικράτηση ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ