14-05-2021

«Κοινή γραμμή» Ντάισελμπλουμ – Σόιμπλε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται πλέον τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναφορικά με το μέλλον των διαπραγματεύσεων και της απόφασης για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας μέσω των 12 δισ. ευρώ (10 για την ανακεφαλαιοποίηση και 2 από την δόση).

Ο Ολλανδός πολιτικός εκτίμησε χθες ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ως την ερχόμενη Δευτέρα, παρά τα «ανοιχτά» ζητήματα που υπάρχουν, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας –μέσω μιας ισορροπημένης πρότασης- που θα παρέχει την απαραίτηση προστασία στα ευάλωτα νοικοκυριά, ισχυροποιόντας το νομικό πλαίσιο που δεν θα αφήνει τους δανειολήπτες να μετατραπούν σε αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Παράλληλα ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και το Eurogroup συμφωνούν ότι πρέπει να στηριχθούν τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δανείων.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, εξέφρασε την επιθυμία του η ευρωζώνη να καταβάλει στην Ελλάδα τα 10 δισεκ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή φωτογραφίας: sooc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ