13-05-2021

Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για τα επόμενα δέκα χρόνια

Μόνο σύμφωνος με «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν είναι ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος το χαρακτήρισε ως βιώσιμο για την επόμενη δεκαετία. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλώντας σε ειδική συνεδρία ενημέρωσης για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα θα είναι το επόμενο success story, μόνο αν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ρέγκλινγκ, προειδοποιώντας πάντως πως τα αποτελέσματα των όποιων προσπαθειών θα αργήσουν να φανούν. «Ωστόσο, τα παραδείγματα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου δείχνουν ότι μπορεί να συμβεί», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας υποστήριξε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, τονίζοντας ότι αυτό που θα πρέπει να επανεξεταστεί είναι ο τρόπος αποπληρωμής του.

«Διαφωνώ ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ο τρόπος αποπληρωμής του είναι αυτό που πρέπει να εξετάσουμε. Είναι βιώσιμο για την επόμενη δεκαετία» πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ