15-05-2021

Ρήγας: Οι εκτιμήσεις του κ. Πανούση αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας (video)

«Μετά από προτροπή της κυβέρνησης και του κόμματος ο κ. Πανούσης κατέθεσε στη Δικαιοσύνη όσα στοιχεία είχε κι έτσι την υπόθεση έχει αναλάβει από δω και πέρα η Δικαιοσύνη» ανέφερε για τις δηλώσεις Πανούση, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Δεν είναι ορθό πολιτικά να κάνουμε κρίσεις και εικασίες για τον σκοπό που εξυπηρετεί τελικά ο κύριος Πανούσης. Πρέπει καταρχήν να αποφανθεί επί του θέματος η Δικαιοσύνη» είπε στην συνέχεια, προσθέτοντας ότι «ο κ. Πανούσης ως πολιτικός άνδρας που είναι, θα κριθεί από τον ελληνικό λαό και για όσα είπε και για τον τρόπο που το έκανε».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε λάθος την επιλογή του κ.Πανούση να δημοσιοποιήσει το ζήτημα στα ΜΜΕ πριν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, «γιατί τέτοια πράγματα δεν μπορείς να τα διαχειρίζεσαι με αφέλεια».

«Μπορεί να δημιούργησε μια αίσθηση δημοσιογραφικά για ένα 48ωρο, αλλά τέτοια ζητήματα είναι επιπόλαιο να τα χειρίζεσαι κατ’ αυτό τον τρόπο» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντσς «αν ο κ.Πανούσης τα γνώριζε αυτά και είχε όντως δεχτεί απειλές την περίοδο που ήταν υπουργός, θα έπρεπε να είχε ο ίδιος διαχειριστεί την κατάσταση».

«Οι εκτιμήσεις του κ.Πανούση για την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας» είπε ο κ. Ρήγας, τονίζοντας ότι «και με το θέμα Πανούση και με το θέμα των Ποντίων επιχειρείται έξαρση του εθνικισμού, πατριδοκαπηλία και επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων».

«Έχει νομίζω αποδειχθεί και είναι κατανοητό από τον ελληνικό λαό πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είχε ποτέ σχέση αλλά και είναι αντίθετος με κάθε μορφή τρομοκρατίας» υπογράμμισε.

Ο κ. Ρήγας απέδωσε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία στην ανεύθυνη διακυβέρνηση των προηγούμενων δεκαετιών από κυβερνήσεις «που δέσμευσαν την Ελλάδα και την έκαναν υποχείριο ενός κύκλου ύφεσης και αδικίας».

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να σταματήσουμε την οικονομική καταστροφή κρατώντας την κοινωνία όρθια. Έχουμε νωπή εντολή, συμπαγή κοινωνική πλειοψηφία και έναν ορίζοντα τετραετίας» πρόσθεσε.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί να γίνουν πλειστηριασμοί σπιτιών λαϊκών οικογενειών. «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχουν κόκκινα δάνεια σε σπίτια με αντικειμενική αξία 500 ή 800 χιλιάδων ευρώ και υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής τους» ανέφερε στην συνέχεια.

Επέστησε την προσοχή του υπουργείου και της ΔΕΗ με τις διακοπές ρεύματος, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια από τη ΔΕΗ για τις ανείσπρακτες οφειλές ενώ υπάρχουν ήδη τα κοινωνικά τιμολόγια σε 550 χιλιάδες οικογένειες

«Θεωρώ ότι ορισμένες επιλογές και πιέσεις που ασκούνται από τα μεσαία κλιμάκια των θεσμών εξυπηρετούν συμφέροντα εγχώρια και δεν έχουν να κάνουν μόνο με προτάσεις που προέρχονται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ορισμένες προτάσεις που κάνουν οι θεσμοί είναι ακατανόητες και γι αυτό γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση η οποία νομίζω θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Μέσα από τις 100 δόσεις έχουμε μεγάλη εισπραξιμότητα και οι άνθρωποι αυτοί έχουν δυνατότητα οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης» ανέφερε σχετικά με την ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ερωτηθείς για τους αγρότες και το ασφαλιστικό, είπε καταρχήν πως είναι γνωστό στον ελληνικό λαό ότι «το κόμμα και η κυβέρνηση στηρίζει μια συμφωνία η οποία δεν είναι στο πρόγραμμά μας. ‘Αρα δίνουμε μάχες καθημερινά για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Το ασφαλιστικό είναι πρόβλημα που ανεξάρτητα από την κρίση υπήρχε και έπρεπε να αντιμετωπιστεί είπε ο κ. Ρήγας, τονίζοντας πως «όταν έχεις ανεργία, δεν έχεις απασχόληση και ανάπτυξη δεν μπορείς να λύσεις το ασφαλιστικό με αποτελεσματικότητα». «Θεωρώ ότι δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο η διαχείριση της συζήτησης για το ασφαλιστικό. Δεν έχουμε καταλήξει. Υπάρχουν προτάσεις και είμαστε σε μια συνεννόηση πως θα μπορέσει το ασφαλιστικό να έχει βιωσιμότητα και να μην υπάρξει μείωση συντάξεων» κατέληξε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=XR8X-bWNkGs

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ