12-05-2021

Αμφισβητεί τους επίμαχους διαλόγους ο Παναγιώτης Λάμπρου – Σκληρή ανακοίνωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατά Πανούση

Αμφισβητεί τους επίμαχους διαλόγους που τον αφορούν και επιτίθεται στον Γιάννη Πανούση, ο Παναγιώτης Λάμπρου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι για πολλά χρόνια εργάζεται για τα δικαιώματα των κρατούμενων. Την ίδια ώρα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει χυδαία τη στάση του Γιάννη Πανούση.

Ο Παναγιώτης Λάμπρου σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» υποστήριξε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Πανούσης φτάνει στο σημείο να δίνει ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην Εισαγγελία, καταγράφοντας διαλόγους που δεν ξέρω πώς τους βρήκε, των οποίων και αμφισβητώ την ύπαρξη» και πρόσθεσε «απορώ γιατί δεν προχώρησε σε αυτές τις καταγγελίες τους 7 μήνες που ήταν υπουργός».

«Όσοι με γνωρίζουν και γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν ότι δουλεύουμε χρόνια για τα δικαιώματα των κρατουμένων, δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αυτές», συμπλήρωσε ο κ. Λάμπρου, επισημαίνοντας ότι αυτό που στην πραγματικότητα αμφισβητείται είναι το δικαίωμα και η υποχρέωση της Πολιτείας να έχει μια ανοιχτή επικοινωνία με τους κρατούμενους.

«Το στίγμα αυτής της κατεύθυνσης, όμως, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με την παρουσία του στις φυλακές Διαβατών, για τα εγκαίνια εκεί μιας θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ», προσέθεσε, μιλώντας για το διαφορετικό όραμα που έχει αυτή η κυβέρνηση για το σωφρονιστικό σύστημα. «Στόχος μας είναι όταν οι κρατούμενοι βγαίνουν στην κοινωνία να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην ξαναμπούν ποτέ στη φυλακή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σκληρή επίθεση από τη νεολαία

Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται στον πρώην υπουργό, αναφέροντας ότι δεν προκαλεί έκπληξη  «η χυδαία στάση του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, απέναντι στην Αριστερά και τους ανθρώπους της. Ο Γιάννης Πανούσης, απ” ότι δείχνουν οι πράξεις του, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το ξήλωμα του καρκινώματος της ανεξέλεγκτης δράσης ακροδεξιών και παρακρατικών κύκλων εντός της ΕΛΑΣ, παρά μονάχα επέλεξε να εκμεταλλευτεί την υπουργοποίηση του, για να συμπεριφερθεί ως άλλος “κομιστής” και λασπολόγος» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Από τις πρώτες μέρες της θητείας του, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε επιθέσεις από τον πρώην υπουργό, που συγκρίνονται μονάχα με αυτές της ακροδεξιάς κλίκας της Συγγρού και της Χρυσής Αυγής. Επιμείναμε στην απομάκρυνση του, η οποία άργησε χαρακτηριστικά.
Σήμερα, αυτό που απαιτείται είναι να δηλώσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στον σύντροφο Πάνο Λάμπρου, για τον οποίο περιποιεί τιμή να στοχοποιείται για τους αγώνες του για την υπεράσπιση δικαιωμάτων που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα σε μια δημοκρατική χώρα» συμπληρώνει η ανακοίνωση της Νεολαίας και καταλήγει τονίζοντας ότι «ο αγώνας για το ξήλωμα των ακροδεξιών θηλάκων εντός της ΕΛΑΣ, οφείλει πλέον να γίνει πρώτιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Και σε αυτό τον αγώνα δεν χρειάζεται δισταγμούς, ούτε φυσικά “λύκους” που δήθεν θα φυλάνε τα “πρόβατα”».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ