11-02-2021

Τουλουπάκη προς Προανακριτική: Να καταθέσουν με ηλεκτρονικά μέσα οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Επιστολή για το ζήτημα της κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis έστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, προτείνοντας η εξέτασή τους να γίνει με τρόπο που θα προστατεύει την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τουλουπάκη προτείνει η εξέταση των «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» να γίνει από διαφορετικά δωμάτια και με ηλεκτρονικά μέσα που θα αλλοιώνουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά.

Η επιστολή της εισαγγελέως για την καταπολέμηση της διαφθοράς έφτασε λίγες ώρες μετά την πληροφορία, ότι στην Προανακριτική έφτασε η επιστολή του τμήματος Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής, με την οποία γνωστοποιούν τον χώρο και τους τρόπους που προβλέπει ο νόμος για τη λήψη κατάθεσης από προστατευόμενους μάρτυρες.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το τμήμα της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει ότι η εξέταση μπορεί να γίνει την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη το πρωί σε ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ, προσθέτοντας ότι ο καταλληλότερος τρόπος εξέτασης των μαρτύρων είναι με ηλεκτρονικά μέσα εικόνα και ήχου ή μόνο ήχου με αλλοίωση φωνής.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι τα μέλη της Επιτροπής μπορούν να επιλέξουν και τη δια ζώσης εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων χωρίς μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών όπως κουκούλες, περούκες κ.α. καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο.

ΚΙΝΑΛ: Κατανοούμε την Τουλουπάκη και τον φόβο της

«Κατανοούμε την κα Τουλουπάκη και τον φόβο της, αλλά τη διαβεβαιώνουμε ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και δεν πρόκειται να μείνει κρυφή κάτω από την κουκούλα», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ