15-05-2021

«Είναι μια φαιδρότητα όλη αυτή η ιστορία» δηλώνει η Ρ. Σβίγκου για την υπόθεση Πανούση

Για προσπάθεια σπίλωσης και συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σημειώνοντας με νόημα την συνολική στάση του Γιάννη Πανούση, καθώς όπως διευκρίνισε η ίδια του κ. Πανούση «οι καταγγελίες ήταν τόσο “σοβαρές” που ακόμα και ο ίδιος δεν θεώρησε σκόπιμο να τις διερευνήσει ενώ ήταν υπουργός, και, επίσης, δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τον υπουργό ο οποίος τον διαδέχθηκε».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι «ο κ. Πανούσης πήγε στη Δικαιοσύνη μετά από προτροπή της κυβέρνησης» και προσέθεσε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη «ο οποίος -κατά τα λεγόμενα του ιδίου- γνώριζε ότι υπήρχαν τόσο σοβαρά ζητήματα τα οποία ενέπλεκαν και τον ίδιο, και παρόλα αυτά επέλεξε να τα κρατήσει αυτά για τον εαυτό του, να φύγει από τη θέση του υπουργού, να περάσουν κάποιοι μήνες, τους οποίους δεν είναι υπουργός, και να τα ανασύρει τώρα από το συρτάρι με αυτήν την χρονοκαθυστέρηση».

Αναφορικά με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Λάμπρου, η κ. Σβίγκου δήλωσε ότι «αυτό που θεωρώ εντελώς απαράδεκτο είναι, αφενός τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να χειριστεί αυτό το θέμα (σ.σ. ο κ. Πανούσης), αφετέρου, για να απαντήσω και στο δεύτερο ερώτημά σας, νομίζω ότι ο ίδιος ο κ. Πανούσης γνωρίζει καλά και τον κ. Λάμπρου και τη συνεργασία που είχε με το υπουργείο Δικαιοσύνης, και θεωρώ ακατανόητο τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να διασύρει ανθρώπους, όπως έκανε χθες».

Προσέθεσε, επίσης, ότι όπως ανέφερε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος , αλλά και ο κ. Λάμπρου σε δήλωσή του, ότι συνέδραμε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι που γνώριζε και ο κ. Πανούσης.

Σε ερώτηση σχετικά με τους διαλόγους που μεταδόθηκαν, σύμφωνα με τους οποίους κάποιο στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς λέει ότι καλά κάναμε και ανατινάξαμε τον Πανούση το 2009, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Σαν πολιτικό στέλεχος αυτό που με προβληματίζει είναι ότι από χθες γινόταν διαρροή δήθεν διαλόγων στα ΜΜΕ, και συνάδελφοί σας οι οποίοι έκαναν τη δουλειά τους -η μομφή μου δεν είναι προς αυτούς- τηλεφωνούσαν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους ότι είσαστε στις καταγγελίες…, στις συνομιλίες κ.ο.κ. Αυτό δεν δείχνει ένα επίπεδο πολιτικού διαλόγου. Δείχνει απλώς μια προσπάθεια σπίλωσης, μια προσπάθεια συκοφάντησης η οποία από τη μια προσπαθεί να αγγίξει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη προσπαθεί να απαξιώσει το σύνολο του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκουμε, ο οποίος, όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτά τα οποία του καταλογίζουν, αλλά βρίσκεται και απέναντι. Σε κάθε περίπτωση, εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω σοβαρά σε έναν πρώην υπουργό της κυβέρνησης, την οποία στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, 10 μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι απειλείτο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια τέτοια φαιδρότητα όλη αυτή η ιστορία για την οποία δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό που με ρωτάτε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ