06-03-2021

Χωρίς κουκούλες η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων στην προανακριτική για τη Novartis

Πιθανότερος χώρος της κατάθεσης η ΓΑΔΑ

Χωρίς οποιαδήποτε αλλοίωση των χαρακτηριστικών των προσώπων τους αναμένεται να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα στην προανακριτική για τη Novartis οι προστατευόμενοι μάρτυρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι καταθέσεις του «Μάξιμου Σαράφη» και της «Αικατερίνης Κελέση» θα δοθούν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ενώπιον εξαμελούς κλιμακίου της Επιτροπής της Βουλής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, με τον ίδιο τρόπο κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι το Προεδρείο της Προανακριτικής έχει ήδη λάβει την επίμαχη απάντηση στην επιστολή του, για το αν χρησιμοποιήθηκαν κουκούλες ή όχι με τους λειτουργούς του Αρείου Πάγου.

Την ίδια ώρα, πηγές της ΝΔ απέκρουσαν τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί νομικού πραξικοπήματος μέσω μίας εξέτασης χωρίς την αλλοίωση ή κάλυψη των χαρακτηριστικών των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

 ΣΥΡΙΖΑ: Απόπειρα εκβιασμού των μαρτύρων

Με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση, καταγγέλλοντας παράλληλα τη ΝΔ για απόπειρα εκφοβισμού των μαρτύρων και μετατροπής της διαδικασίας σε ζούγκλα εκ μέρους της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι εξέταση χωρίς μέσα κάλυψης των χαρακτηριστικών τους ενώ είναι προστατευόμενοι μάρτυρες ενώπιον οποιασδήποτε αρχής συνιστά παραβίαση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

 Τρίτη «Σαράφης» – Τετάρτη «Κελέση»

Σύμφωνα με πληροφορίες  η επιστολή γνωστοποίησης της απόφασης εξέτασης των δύο εστάλη από το προεδρείο της Προανακριτικής τόσο προς τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου όσο και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία είχα παράσχει το καθεστώς προστασίας και αφορά εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί και της «Αικατερίνης Κελέση» την Τετάρτη στις 11 το πρωί, σε χώρο που θα υποδείξουν οι αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εχεμύθειας και του απορρήτου.

Από την Προανακριτική πάντως αποφεύγουν να αποκαλύψουν οτιδήποτε ως προς το χώρο  που θα πραγματοποιηθεί η επίμαχη εξέταση από το εξαμελές κλιμάκιο της Επιτροπής αποτελούμενο από τον πρόεδρό της, Γιάννη Μπούγα και τους πέντε εισηγητές των κομμάτων. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ως επικρατέστερο σενάριο ειδικό χώρο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

(Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ