05-03-2021

Σπίρτζης: H NΔ κινείται με ακροδεξιών αποχρώσεων δογματισμούς και στο προσφυγικό (video)

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καλή σχέση με έννοιες όπως σχεδιασμός, μελέτη και λύση» ανέφερε σκωπτικά

O Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» εξαπέλυσε δριμεία κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο προσφυγικό, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα «ακροδεξιών αποχρώσεων δογματισμούς».

«Η ΝΔ κινείται με βάση δογματισμούς και μάλιστα με ακροδεξιές πινελιές από τις αντίστοιχες συνιστώσες της, δημιούργησε το πρόβλημα που έχουμε σήμερα και το οποίο πλέον δεν λύνεται εύκολα» είπε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει πως «δεν είναι δυνατόν κάποιος που έχει στοιχειώδη γνώση της συμφωνίας ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία να ισχυρίζεται ότι είναι βιώσιμο το σχέδιο που παρουσιάζει η κυβέρνηση».

«Συνεχίζουν να επιμένουν σε διάφορες λύσεις ή προτάσεις που θα διαιωνίζουν το αδιέξοδο. Προφανώς, και μαθηματικά, δεν βγαίνει το σχέδιο της ΝΔ, οι ροές δεν πρόκειται να μηδενιστούν με τα κλειστά κέντρα» είπε χαρακτηριστικά ενώ προέτρεψε τη Νέα Δημοκρατία να πάει για… διακοπές και ούζα στη Μυτιλήνη και να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να λύσει το πρόβλημα σε συνεργασία με τις προοδευτικές δυνάμεις. «Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καλή σχέση με έννοιες όπως σχεδιασμός, μελέτη και λύση» συμπλήρωσε με νόημα.

«Έχει καμία σχέση η σημερινή κατάσταση με αυτήν που παρέλαβε η ΝΔ στις 7 Ιουλίου είτε στη Μόρια (για την οποία έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας εμείς) είτε στο σύνολο των νησιών;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής που τόνισε πως: «Δυστυχώς, υπάρχει πλήρης διαχειριστική ανεπάρκεια από την κυβέρνηση. Τώρα ακούμε ακόμη και για επίταξη, μια διαδικασία δηλαδή που εφαρμόζεται μόνο σε καιρό πολέμου».

Όσον αφορά τον τρόπο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε πως: «το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να μην εγκλωβίζονται οι πρόσφυγες στα νησιά μας. Μετά την ταυτοποίησή τους, όσοι είναι Σύριοι πρέπει να επιστρέφονται στην Τουρκία και να προωθούνται στη Δυτική Ευρώπη και όσοι ζητούν πολιτικό άσυλο να προωθούνται στην ενδοχώρα και να εξεταστεί το αίτημά τους».

Εξετάζουν τις πρόωρες εκλογές, τιμωρούν τις προοδευτικές περιοχές

«Το πως ασκείται η κυβερνητική πολιτική, το τι κάνει η κυβέρνηση και το τι λέει, δείχνει ότι η ΝΔ εξετάζει το σενάριο των πρόωρων εκλογών μέσα στο 2020. Ακυρώνουν, για παράδειγμα, τα έργα και λένε θα σας πούμε σε έξι μήνες. Αυτό κάτι δείχνει» είπε ο πρώην υπουργός Υποδομών σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα ενώ προσέθεσε πως: «Ό,τι σχετίζεται με Κρήτη, Δυτική Ελλάδα και κάθε προοδευτική περιοχή ακυρώνεται, τιμωρούν τις περιοχές που δεν ήταν πρώτη δύναμη, είναι τραγικοί».

Στη θετική κατεύθυνση η αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ

«Θεωρώ ότι θα ήταν στη σωστή κατεύθυνση η αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ με ένα όνομα που σηματοδοτεί τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις της σοσιαλιστικής αριστεράς και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας. Και το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα ήταν μια πρόταση και άλλα ονόματα» είπε, τέλος, ο Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ