26-02-2021

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση στηρίζει κάθε τολμηρή επιχειρηματική πρωτοβουλία

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην τελετή παραλαβής των νέων αεροσκαφών της Aegean, όπου και απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου τόνισε ότι η κυβέρνηση «στηρίζει κάθε τολμηρή επιχειρηματική πρωτοβουλία» και υποσχέθηκε κάθε διευκόλυνση από πλευράς της κυβέρνησης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως «η κυβέρνηση θα στηρίξει κάθε τολμηρή επιχειρηματική πρωτοβουλία απελευθερώνοντάς τη από γραφειοκρατικά δεσμά και την πνιγηρή φορολογία και θα προικοδοτήσουμε τη χώρα με υποδομές και δίκτυα αιχμής που θα διευκολύνουν παρόμοια τέτοια εγχειρήματα». Απευθύνθηκε στους Έλληνες επιχειρηματίες με «αίσθημα ευθύνης» και τους κάλεσε να πάρουν μέρος στην επανεκκίνηση της χώρας, να επενδύσουν και να εμπιστευτούν τους Έλληνες εργαζόμενους. «Θα βγείτε κερδισμένοι εσείς, θα βγει νικήτρια η πατρίδα», είπε καταλήγοντας.

«Γιορτάζουμε σήμερα εδώ μια αμιγώς ιδιωτική και 100% ελληνική επένδυση που ανανεώνει το σήμα της και τους υψηλούς της στόχους και ο συμβολισμός αυτός αποτυπώνεται καθαρά στην αντίληψη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη», ανέφερε πιο πριν.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «είναι μια φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας, μια φωτεινή μέρα για την εθνική οικονομία, για τον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και σίγουρα για όλους τους εργαζόμενους της Aegean. Γιατί μία ελληνική εταιρεία προχωρά στη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών και σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα. Υποδεχόμαστε με καμάρι το πρώτο από τα 46 ολοκαίνουργια airbus της Aegean. Μια παραγγελία σε μέγεθος ανάλογες με εκείνες των διεθνών κολοσσών του κλάδου», είπε ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα.

Τόνισε μάλιστα ότι η παραγγελία αυτή παραπέμπει σε «ηρωϊκούς» καιρούς του παρελθόντος κι έκανε αναφορά στο 1930 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ίδρυε την Ελληνική Πολιτική Αεροπορία αλλά και στη χρυσή εποχή των αεροπορικών συγκοινωνιών στην Ελλάδα, τότε που ο Αριστοτέλης Ωνάσης δημιουργούσε και έστελνε στις πέντε ηπείρους την Ολυμπιακή Αεροπορία. «Αξιος συνεχιστής αυτής της παράδοσης ενός αιώνα είναι η Aegean».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι και «πολιτική η παρουσία του καθώς σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στις επενδύσεις καθώς σε αυτές υστερούμε ακόμη κατά 8 μονάδες του ευρωπαϊκού μέσου όρου». Και παράλληλα όπως είπε «δηλώνει το ενδιαφέρον μας για νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και στην τόνωση των ασφαλιστικών ταμείων. Όλα αυτά μεταφράζονται σε συγκεκριμένα και χειροπιαστά αποτελέσματα… Να λοιπόν γιατί η κυβέρνηση και η σωστή επιχειρηματικότητα συναντώνται στο ίδιο κοινωνικό μήκος κύματος. Γιατί παράγοντας νέο πλούτο η δεύτερη, επιτρέπει στην πρώτη να τον διανείμει δίκαια προς όφελος όλων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέχεια αναλυτικά στοιχεία για την Aegean και τη θυγατρική της Olympic Air που δείχνουν όπως είπε ότι «πρόκειται για μια τεράστια συμβολή στον Τουρισμό, στην Οικονομία συνολικά αλλά και στη συνολική επικοινωνία και συνοχή».

Επεσήμανε επίσης ότι μίλησε για σωστή επιχειρηματικότητα και το εννοεί γιατί αν και ο κλάδος χαρακτηρίζεται από μεγάλη εποχικότητα, το 90% των εργαζομένων της Aegean απασχολούνται και τους χειμερινούς μήνες. Περισσότεροι από τους μισούς είναι κάτω των 35 ετών και 600 από αυτούς συμμετέχουν στα κέρδη της εταιρείας με τη μορφή bonus.

Επίσης, τόνισε την έμφαση στην καινοτομία και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται σε τεχνολογίες αιχμής, που σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Κι από αυτή την άποψη η Aegean συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό κι ενώ πετάει στους αιθέρες δείχνει ότι πατάει σταθερά στη γη». Τόνισε δε, πως αυτό είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα ειδικά από τις μεγάλες επιχειρήσεις κι αποτελεί ένα δείγμα εμπιστοσύνης στη δυναμική που ήδη αναπτύσσεται στον τόπο μας.

Ολοκληρώνοντας ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο μεγάλο έργο της θεμελίωσης του αεροδρομίου στο Καστέλλι και στην παράλληλη πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων εικάζοντας πως «η Ελλάδα προχωρά όλο και πιο δυναμικά στον τομέα των αερομεταφορών ενισχύοντας τη θέση της και στον χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού»

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ