18-05-2021

Υπόθεση Novartis: Σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Λοβέρδου και Γεωργιάδη καταγγέλλει ο Αγγελής

Τι αναφέρει για Τουλουπάκη και «Ρασπούτιν»

Νέες εξελίξεις προέκυψαν στην πολύκροτη της υπόθεση Novartis καθώς την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών προσώπων στην λίγο πριν από τις εκλογές του καλοκαιριού καταθέτοντας συμπληρωματικά στον Άρειο Πάγο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στο πλαίσιο της κατάθεσής του στην έρευνα που διενεργείται για τους χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς φέρεται να είπε ότι στο στόχαστρο είχαν μπει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δε, ο οποίος αναφέρθηκε και πάλι στον «Ρασπούτιν» υποστήριξε ότι αυτή η γνώση του προέρχεται από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια, Μαρία Παπασπύρου. Ωστόσο εξέφρασε την απορία του γιατί δεν έχει ακόμη κληθεί η κ. Δημητρίου για κατάθεση, ενώ ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τις δύο γυναίκες προς επίρρωση των λεγόμενων του.

Η Τουλουπάκη και ο Ρασπούτιν

Ο εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αναφερόμενος στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αναμένεται να καταθέσει προσεχώς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι είχε τις πλάτες του Ρασπουτιν, τον οποίο ωστόσο δεν έχει κατονομάσει.

Για περισσοτερες… πληροφοριες οσον αφορα το προσωπο του, παρέπεμψε στην πρώην επιθεωρήτρια των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και τo είχαν αναφέρει στις συζητησεις τους.

«Με πρόδωσαν»

Ο κ. Αγγελής καταθέτοντας, φέρεται να μην έλειψε την πικρία του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν τα παραπάνω πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: « Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ». Μετα ταυτα, ο αντεισαγγελεας του Αρεου Παγου, διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της καταθεσης του κ.Αγγελή στη Βουλή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ