07-05-2021

Πιέσεις για να εμπλέξει και πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει ο Φρουζής της Νοvartis (video)

Τι ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της φαρμακοβιομηχανίας Νοvartis, κατά την κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου τόνισε στον δικαστικό που διενεργεί την έρευνα για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου Novartis ότι του ασκήθηκαν πιέσεις από τους εισαγγελείς διαφθοράς προκειμένου να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα στην επίμαχη υπόθεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εισαγγελικές πληροφορίες, ο κ. Φρουζής στην κατάθεσή του, περιέγραψε δύο άτυπες συναντήσεις που είχε στην Εισαγγελία Διαφθοράς κατά τις οποίες του ζητήθηκε να δώσει επιβαρυντικά στοιχεία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα για τα οποία οι σχετικές δικογραφίες είχαν αποσταλεί στη Βουλή.

Ο κ. Φρουζής, εξερχόμενος της δικαστικού μεγάρου του Αρείου Πάγου, δήλωσε ότι «η διαδικασία και η κατάθεση είναι μυστική και από την αρχή το έχω σεβαστεί ευλαβικά» και προσέθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια λάμπει ήδη».

Τέλος, αύριο θα καταθέσει συμπληρωματικά στον κ. Ζαχαρή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής. Ο τελευταίος, επικαλούμενος νεότερα στοιχεία που έχει στα χέρια του, ζήτησε να προβεί σε συμπληρωματική κατάθεση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ