15-05-2021

Οργή Τσαβούσολγου για το «σόου» Λαγού, που έσκισε στο Ευρωκοινοβούλιο την τουρκική σημαία (video)

Οι κινήσεις εντυπωσιασμού του υπόδικου ευρωβουλευτή δημιουργούν «κλίμα» χωρίς κανένα λόγο

Το “σόου” που έστησε ο πρώην χρυσαυγίτης και υπόδικος ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, σκίζοντας την τουρκική σημαία, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι θα συντρίψουμε και θα ρίξουμε στη θάλασσα, όποιον τολμήσει να επιτεθεί στην ένδοξη σημαία μας» έγραψε στο Twitter ο Τσαβούσογλου. Και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη πρέπει να βάλει τέλος στον ρατσισμό και την έχθρα εναντίον του Ισλάμ». Ξεκαθάρισε δε, ότι «κανείς δεν αμφιβάλει πως η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει υπερήφανη για πάντα». Κάλεσε τέλος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα «εναντίον αυτού του κλόουν».

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το “σόου” Λαγού εξέδωσε και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναφέρει:

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ