18-04-2021

Διευκρινίσεις Ζαχαράκη για Τριών Ιεραρχών: Δεν θα γίνονται μαθήματα, μόνο εκδηλώσεις ή εκκλησιασμός

Ερμηνευτική εγκύκλιος θα σταλεί σήμερα στα σχολεία

Τον τρόπο εορτασμού της ημέρας των Τριών Ιεραρχών, σύμφωνα με τη νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός ξεκαθάρισε στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «δεν θα γίνονται μαθήματα ανήμερα των Τριών Ιεραρχών» προαναγγέλλοντας την αποστολή ερμηνευτικής εγκυκλίου σήμερα στα σχολεία για τη διάταξη σύμφωνα με την οποία παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Η υφυπουργός Παιδείας εξήγησε ότι «παιδιά και εκπαιδευτικοί θα τιμούν τους ιερούς πατέρες με εκδηλώσεις εορταστικές και εκκλησιασμό», συμπληρώνοντας ότι «η σπουδαία ημέρα μπορεί να γίνει μέσα στο σχολείο και εάν οι συνθήκες το ευνοούν να γίνει και ο εκκλησιασμός».

Σε ερώτηση για το πότε θα φεύγουν τα παιδιά από το σχολείο η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι αυτό «θα έχει να κάνει με τον προγραμματισμό του σχολείου, πότε θα τελειώνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις εντός του σχολείου και πότε θα τελειώνει ο εκκλησιασμός».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ