18-01-2021

Το πρώτο έγγραφο του FBI είναι το «έγγραφο – βόμβα» του Γιάννη Αγγελή

Σκόπιμη η σύγχυση μεταξύ των δύο εγγράφων;

Το έγγραφο που ορισμένα ΜΜΕ εμφανίζουν ως αυτό που περιέχεται στην κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, στην προανακριτική επιτροπή για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο Novartis, είναι του 2017. Πρόκειται εν ολίγοις για το έγγραφο, με το οποίο ερωτάται το FBI πώς τα στελέχη της Novartis δωροδοκούσαν και όχι ποιοι δωροδοκήθηκαν, όπως είχε αποκαλύψει το Μάρτιο του 2018 η Εφημερίδα των Συντακτών

Το έγγραφο αυτό προηγείται των ανακρίσεων που διενήργησε το FBI, μετά τις οποίες εστάλη νέο έγγραφο με τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν προκύψει, γι΄αυτό και δεν αναφέρονται ονόματα σε αυτό.

Απάντηση όμως για το εν λόγω έγγραφο υπάρχει και από κοινοβουλευτικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, η εμφάνιση του εγγράφου αποτελεί αντιπερισπασμό, μετά τις «συγκλονιστικές αποκαλύψεις» της Τετάρτης, ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του στην Αμερική, μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία, στοιχεία που όπως ο ίδιος ο κ. Αγγελής αποκάλυψε, του τα έδωσε το FBI, στη συνάντηση που είχαν με τους εισαγγελείς Διαφθοράς στην Βιέννη, το Δεκέμβριο του 2018, αλλά και μετά την σημερινή δήλωση του κ. Αγγελή ότι δύο φόνοι πιθανότατα σχετίζονται με τη δήθεν σκευωρία Novartis.

Κατά τις ίδιες πηγές, σήμερα παρουσιάστηκε ένα έγγραφο του Αυγούστου του 2017, το οποίο η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ έκαναν σημαία, ισχυριζόμενοι ότι καταρρέει η δήθεν σκευωρία περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων. «Για κακή τους τύχη όμως, η έρευνα συνεχίστηκε και μετά τον Αύγουστο του 2017 και όπως ενημερωθήκαμε από επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε πριν λίγο στην προανακριτική, επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis, έγγραφο το οποίο πριν λίγο ο κ. Αγγελής δεν αμφισβήτησε», χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως πάρα πολύ σημαντικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ