07-05-2021

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης – Τι λέει στην επιστολή του (video)

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης, μετά τον σάλο που ξέσπασε για το fake πτυχίο από το πανεπιστήμιο Columbia. 

Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Διαματάρη:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Εξωτερικών βρισκόταν από χθες Τετάρτη (4/12) στην Αυστραλία, στο πλαίσιο επίσημης οκταήμερης επίσκεψης, ενώ ήταν προγραμματισμένες και συναντήσεις του με εκπροσώπους της ομογένειας.

Το fake πτυχίο

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα του ομογενειακού site kalami.us, αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Διαματάρης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης, δεν έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Columbia, όπως αναφερόταν στο βιογραφικό του.

Μετά από αποκαλύψεις, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως δεν ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όπως χρόνια υποστήριζε το επιτελείο, που χειρίζεται την επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, κάνοντας «λίφτινγκ» στο βιογραφικό του. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ