19-04-2021

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Χριστοδουλίδη μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Σε διπλωματικό «πυρετό» η Λευκωσία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύπριο ομόλογό του είχε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών ο οποίος ενημέρωσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκτός από την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για την Τριμερή στο Βερολίνο, υπήρξε ενημέρωση από κυβερνητικής πλευράς και για το θέμα του μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους, στο οποίο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, υπάρχει κινητικότητα από πλευράς Λευκωσίας προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν κατά τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου ενημέρωση για την πρόσφατη συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑ, Νίκου Χριστοδουλίδη και Μάικ Πομπέο, στην Ουάσινγκτον.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του sigmalive η Λευκωσία προσφεύγει στο Δικαστήριο της Χάγης για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ