18-05-2021

Στην αντεπίθεση κατά Χρυσοχοΐδη ο ΣΥΡΙΖΑ – «Μάταια προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»

«Τα όσα διατύπωσε στην επιστολή του στην αρμόδια Επίτροπο είναι σαφή. Αν κοροϊδεύει την Επίτροπο και όχι τους Έλληνες μένει να φανεί»

Με τη φράση ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης μάταια προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ότι χώροι όπως αυτοί της Μόριας και του Βαθέος θα κλείσουν αλλά μόλις είναι έτοιμες οι νέες δομές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης σε επιστολή προς την Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, παραδέχτηκε ότι κλειστά κέντρα και ανοιχτές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, προκαλώντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φιάσκο». Ωστόσο, στην απάντησή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι χώροι όπως αυτοί της Μόριας και του Βαθέος θα κλείσουν αλλά μόλις είναι έτοιμες οι νέες δομές.

Απαντώντας, λοιπόν, εκ νέου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης μάταια προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και μάλλον θα πρέπει να απαντήσει στους πολίτες και στους δημάρχους των νησιών μας, που τόσο καιρό η κυβέρνηση περιπαίζει, και όχι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Για όσους ξέρουν ανάγνωση», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα όσα διατύπωσε στην επιστολή του στην αρμόδια Επίτροπο είναι σαφή. Αν κοροϊδεύει την Επίτροπο και όχι τους Έλληνες μένει να φανεί», σχολιάζει, για να τονίσει πως, όμως «το ποιος δήθεν σπέρνει σύγχυση και το ποιος βρίσκεται πραγματικά σε απόλυτη σύγχυση και αδυναμία να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, όπως άλλωστε και ο ίδιος παραδέχθηκε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το έχουν καταλάβει ήδη όλοι οι Έλληνες πολίτες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ