18-05-2021

Ελιγμός Χρυσοχοΐδη στο προσφυγικό – «Η Μόρια θα κλείσει όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές»

Μαίνεται η σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα κλειστά κέντρα και το κατά πόσο θα συνεχίσουν να λειτουργούν

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην κριτική που ασκήθηκε τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά για την επιστολή Χρυσοχοΐδη για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στην επιστολή-απάντηση προς την Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, ο υπουργός παραδέχεται ότι κλειστά κέντρα και ανοιχτές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, προκαλώντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φιάσκο».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μίλησε για ξεκάθαρη θέση και υποστήριξε ότι χώροι όπως αυτοί της Μόριας και του Βαθέος θα κλείσουν αλλά μόλις είναι έτοιμες οι νέες δομές.

«Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Ο κ Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική.

Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ