22-04-2021

Πολιτική ανωριμότητα «χρεώνει» στον Τσίπρα το Μαξίμου

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν κυβερνητικοί κύκλοι το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως σχολίασαν, «λίγες ώρες πριν από μια σημαντική για τα εθνικά μας συμφέροντα, συνάντηση του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πετάξει πάλι λάσπη. Μόνον αυτό ξέρει να κάνει. Γιατί τόσος είναι».

«Μια ακόμα κίνηση πολιτικής ανωριμότητας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσαν οι ίδιοι κύκλοι.

Τσίπρας για «κυβέρνηση – μπάχαλο»: Η ανικανότητά τους να διαχειριστούν εθνικά και προσφυγικό είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης της χώρας

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος είχε κάνει λόγο για «κυβέρνηση μπάχαλο», η οποία – όπως είπε – βρίσκεται σε βέρτιγκο και μίλησε για σαθρό μοντέλο διακυβέρνησης, ενώ εκτίμησε ότι «η ανικανότητά τους να διαχειριστούν εθνικά και προσφυγικό είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η στάση της κυβέρνησης εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους και πρόσθεσε: «Εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει την τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Ερντογάν τον Σεπτέμβριο και δεν έθεσε το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενομένου. Όλο το διάστημα η κυβέρνηση έκρυβε τις προκλήσεις, τις άφηνε αναπάντητες και δεν ζητούσε την επιβολή των κυρώσεων και ακολουθούσε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού με τον βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κίνηση της Τουρκίας με τη Λιβύη βρήκε απροετοίμαστη και χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης την ελληνική κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στη χθεσινή κατάσταση όπου «οι πηγές του Υπουργείου Άμυνας διέρρευσαν ότι θα παγώσουν τα ΜΟΕ και μετά υπήρξαν άλλες πηγές που διέψευσαν και είπαν ότι τα ΜΟΕ θα συνεχιστούν» για να ρωτήσει ρητορικά:

«Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιοήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;», διερωτήθηκε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ