10-05-2021

Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση – μπάχαλο σε προσφυγικό και οικονομικά (video)

Για «κυβέρνηση μπάχαλο» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, κάνοντας λόγο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο και έκανε λόγο για σαθρό το μοντέλο διακυβέρνησης, ενώ εκτίμησε ότι “η ανικανότητά τους να διαχειριστούν εθνικά και προσφυγικό είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης της χώρας”.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η στάση της κυβέρνησης εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους και πρόσθεσε: «Εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει την τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Μητστοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Ερντογάν τον Σεπτέμβριο και δεν έθεσε το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενομένου. Όλο το διάστημα η κυβέρνηση έκρυβε τις προκλήσεις, τις άφηνε αναπάντητες και δεν ζητούσε την επιβολή των κυρώσεων και ακολουθούσε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού με τον βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κίνηση της Τουρκίας με τη Λιβύη βρήκε απροετοίμαστη και χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης την ελληνική κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στη χθεσινή κατάσταση όπου «οι πηγές του Υπουργείου Άμυνας διέρρευσαν ότι θα παγώσουν τα ΜΟΕ και μετά υπήρξαν άλλες πηγές που διέψευσαν και είπαν ότι τα ΜΟΕ θα συνεχιστούν» για να ρωτήσει ρητορικά:

«Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιοήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;». Συνεχίζοντας είπε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο, τα πράγματα είναι σοβαρά και διαχειρίζονται κρίσιμα πράγματα», είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό στην σημερινή του συνάντηση με τον Ερντογάν «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ζητήσει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να ζητήσει να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία με την Λιβύη, να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και να τηρηθεί η Κοινή Δήλωση Ευρώπης Τουρκίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για κυβέρνηση- μπάχαλο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε πολύ μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές και μια πιο κρίσιμη κατάσταση στις σχέσεις με την Τουρκία και δεν έδωσε ποτέ την εικόνα που δίνει σήμερα η κυβέρνηση.

“Δεν πρόκειται για επιτελικό κράτος, πρόκειται για ετσιθελικό κράτος”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας: “Έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος οδοστρωτήρα, που θέλει να σαρώνει τα κοινωνικά δικαιώματα.”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πελατειακό κράτος, που παραπέμπει στις μαύρες εποχές των δεκαετιών του ’50 και του ’60. “Πρόκειται για ένα κράτος του κομματικού στρατού και της fake αριστείας”, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ