18-05-2021

Μαξίμου «αδειάζει» ΥΠΕΘΑ – Δεν «παγώνουν» τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Μαξίμου: Οι συζητήσεις συνεχίζονται κανονικά

Δεν «παγώνει» τελικά ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, όπως διαβεβαίωσαν το απόγευμα της Τρίτης κυβερνητικοί κύκλοι, σε αντίθεση με τα όσα είχαν μεταδοθεί τις τελευταίες ώρες από διαρροές του υπουργείου Άμυνας.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου γνωστοποίησαν ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης, πηγές του υπουργείου Άμυνας διέρρευσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με πρωτοβουλία της Αθήνας «παγώνουν» μέχρι νεωτέρας τα ΜΟΕ, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, της στρατιωτικής έντασης που προκαλείται από κύκλους της Άγκυρας και λόγω της πίεσης που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές. Μάλιστα, η διαρροή για το «πάγωμα» των ΜΟΕ έκανε λόγο περί «κυβερνητικής απόφασης που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο».

Ωστόσο, το Μαξίμου με δική του διαρροή διέψευσε εκείνη του ΥΠΕΘΑ.

«Άστραψε και βρόντηξε» ο ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής κυβερνητική ανευθυνότητα

Σχολιάζοντας τα όσα σημειώθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή ανευθυνότητα» της κυβέρνησης.

«Παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, και λίγες ώρες αργότερα, από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης», υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ