14-07-2020

Και επίσημα πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία

Όπως αναμενόταν, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Εκτός από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας «Σύγχρονοι ισχυροί δήμοι» που ηγείται πήρε ψήφους κι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» και «Νέα Αυτοδιοίκηση».

Συνολικά έλαβε 23 ψήφους σε σύνολο 29 ψηφισάντων. Αντίθετα, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» ψήφισε λευκό.

Το σύνολο της αντιπολίτευσης «έριξε» λευκό και στην εκλογή των υπολοίπων μελών του προεδρείου, εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία τους με την απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης για μονοπαραταξιακό προεδρείο στο οποίο, συγκεκριμένα εξελέγησαν:

‘Α Αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Μενεμένης -Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου

Β’ Αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος

Γραμματέας ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου, Δημήτρης Καφαντάρης.

Όλοι τους είναι εκλεγμένοι με την παράταξη « Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» που έχει 20 έδρες σε σύνολο 31 στο νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Παπαστεργίου, τόνισε ότι «υπάρχει ένας ζωτικός χώρος στη Δημόσια Διοίκηση για την Αυτοδιοίκηση» και πρέπει να διεκδικηθεί και να αποδοθεί σε εκείνη. Επίσης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, επισήμανε ότι οι δήμοι «έχουν πολλά ακόμα να κάνουν για να είναι οι πόλεις τους προσβάσιμες σε όλους».

Από το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης επισήμανε την απόσταση που εξακολουθεί να χωρίζει την ελληνική αυτοδιοίκηση από την ευρωπαϊκή και ζήτησε η σύγκλισή τους, να αποτελέσει στόχο του νέου ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Από την «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία», ο δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας προέβλεψε ότι θα οξυνθούν τα προβλήματα εξαιτίας της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής ενώ ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης», δήμαρχος Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης υπογράμμισε ότι «η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι ούτε φιλοκυβερνητική, ούτε αντικυβερνητική αλλά μόνο αυτοδιοίκητη».

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.