20-01-2020
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη μάχη της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ η Σοσιαλιστική Συμμαχία

Στη μάχη της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ η Σοσιαλιστική Συμμαχία

Στη μάχη της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν εκπρόσωποι της σοσιαλιστικής πρωτοβουλίας, των σοσιαλιστών ακτιβιστών, της Χάρτας 19 και ανεξάρτητες προσωπικότητες της κεντροαριστεράς ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Συγκεκριμένα, οι λεγόμενοι «πασοκογενείς» της προοδευτικής συμμαχίας, διοργανώνουν την Τετάρτη 04 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ, την πρώτη τους εκδήλωση, στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Βασιλ. Αμαλίας 10), ανταποκρινόμενοι, όπως λένε, στο πολιτικό πλαίσιο που είναι αναρτημένο στη σελίδα τους στο Facebook, «στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για την ανασυγκρότηση, ανανέωση και διεύρυνση με σκοπό μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα αντιστοιχίσει τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική βάση».

Στην εκδήλωση τους, που έχουν προσκληθεί τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, όσο κι ο γραμματέας του Κόμματος Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να δώσουν το παρόν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και στελέχη από τον χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς που μοιράζονται κοινές αφετηρίες με τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, τον περισσότερο χρόνο θα έχουν για τοποθετήσεις οι συμμετέχοντες, ενώ τις βασικές εισηγήσεις, εκ των διοργανωτών, αναμένεται να κάνουν οι Τάκης Κορμάς, Θοδωρής Δουλουμπέκης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Τάνια Καραγιάννη και Λάμπρος Ρώσης.

Το πολίτικο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Συμμαχίας:

«Όλες και όλοι εμείς, που εμπνεόμαστε από τις πιο λαμπρές παραδόσεις της Δημοκρατικής Παράταξης στον τόπο μας. Απ’ τη δημιουργία του ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες, τον αγώνα του 114, την πάλη κατά της χούντας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το μεταπολιτευτικό κύμα του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, την μεγάλη δημοκρατική έκρηξη του ’81 και την πολιτική ανατροπή του 2015, όπως εκφράστηκε με την ανάληψη της Διακυβέρνησης της Χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα το 2015.

Όλοι εμείς, οι αριστεροί σοσιαλιστές, είτε ως φυσικά πρόσωπα, είτε ως συλλογικότητες του πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου, σταθήκαμε δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του, με κορύφωση τη μάχη των πρόσφατων Ευρωπαϊκών και Εθνικών εκλογών, όπου, έχοντας απέναντι το σύνολο των νεοφιλελεύθερων συμφερόντων, των Μέσων Ενημέρωσης και των Δεξιών δυνάμεων του τόπου, κατορθώσαμε να αποτελέσουμε ένα συμπαγή και κυρίαρχο πολιτικό πόλο του 32%.

Ανταποκρινόμαστε σήμερα στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για την ανασυγκρότηση, ανανέωση και διεύρυνση με σκοπό μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα αντιστοιχίσει τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική βάση.

Είμαστε αποφασισμένοι, με βάση την προσωπική μας πορεία, την κοσμοαντίληψη μας, τις ιδέες, αρχές και αξίες μας να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου συλλογικού πολιτικού υποκειμένου, που θα ενώνει τα επιμέρους ρεύματα, οικοδομώντας, σε συνθήκες εσωκομματικής δημοκρατίας, ελεύθερης έκφρασης και ισότιμης συμμετοχής, μια νικηφόρα πολιτική οντότητα, με σημείο αναφοράς ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας.
Ένα πρόγραμμα, που θα αποτελέσει τη βάση συγκρότησης ενός Συνασπισμού Κοινωνικών Δυνάμεων, μιας νέας πλειοψηφίας, που θα νικήσει τη νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά συμμαχία, της πολιτικής τάξης, που χρεοκόπησε τη χώρα, από κοινού με την διαπλεκόμενη κρατικοδίαιτη επιχειρηματική «ελίτ».

Η Υλοποίηση του κοινού μας σκοπού απαιτεί την συναποδοχή της διαφορετικότητάς μας και την ειλικρινή συνύπαρξη όλων, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
Η μάχη κατά της ιδιοτέλειας και των προσωπικών στρατηγικών, είναι το συλλογικό μας καθήκον.
Η απαραίτητη όσμωση στα πλαίσια της δημιουργίας ενός πλειοψηφικού δημοκρατικού πόλου πρέπει να έχει κατεύθυνση και πρόσωπο και να καταλήγει σε μια σύγχρονη άποψη για την Ελληνική Κοινωνία.

Κεντρικός στόχος είναι το Πρόσωπο κι όχι τα πρόσωπα του νέου προοδευτικού δημοκρατικού πόλου.

Η Οργανωτική προσπάθεια, στα πλαίσια του εγχειρήματος, πρέπει να είναι συνεπής με το βαθύ ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενό του, να συναρθρώνει τα επιμέρους, καθιστώντας δυνατή τη θεσμική τους έκφραση χωρίς αποκλεισμούς, μακριά από απολίτικους μηχανισμούς, φεουδαρχικού τύπου συζεύξεις ή συμβούλια “Οπλαρχηγών” με φανταστικό στράτευμα.
Η κομματική ζωή που πραγματώνει τη Δημοκρατία και παράγει, ορθολογικά, πολιτική, προεξοφλεί την ποιότητα της Διακυβέρνησης του Πολιτικού υποκειμένου.
Δηλώνουμε παρόντες στη μάχη για μια κοινωνία που χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες μας, στη μάχη της υπεράσπισης των δημοσίων αγαθών.

Για μια ζωή που πραγματώνεται στο «εμείς», κόντρα στον ατομικισμό και την εμπορευματοποίηση των πάντων.
Αποτελεί συλλογική μας ευθύνη, η συγκρότηση της μεγάλης αριστερής προοδευτικής παράταξης και της ηγεμονικής της παρουσίας σε όλους τους κοινωνικούς χώρους και θεσμούς.
Καλούμε, όλες και όλους, τις συντρόφισσες και συντρόφους, τους συναγωνιστές, με τους οποίους δώσαμε στο παρελθόν, νικηφόρες μάχες κατά τις Δεξιάς και των αντιλαϊκών Συμφερόντων, να προχωρήσουμε στην ένταξή μας, στην κομματική οντότητα «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κομματική μας ένταξη, είναι βασική προϋπόθεση, για την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα του μεγάλου Δημοκρατικού Εγχειρήματος.

Προχωράμε, χωρίς να ξεχνάμε, αλλά σπάζοντας ανούσιες προσκολλήσεις, που ακινητοποιούν το ρεύμα ανατροπής, που έχει ανάγκη η Ελλάδα, σήμερα.
Το δημοκρατικό κύμα, που θα δώσει σάρκα και οστά στα όνειρα των νέων, το μέλλον των οποίων, υποθήκευσε και συνεχίζει να απειλεί, η συμμαχία εγχώριων και ξένων αντιλαϊκών δυνάμεων.

Ισότιμα, ενώνουμε δυνάμεις, για να δώσουμε στον «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», την κρίσιμη ώθηση για νέες εκλογικές νίκες υπέρ του Λαού».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο γάμος που δεν έγινε, η κατάθλιψη και ο ρόλος του στις «8 Λέξεις» (video)

Ο Νικηφόρος της σειράς «8 Λέξεις» ο κατά κόσμον Ανδρέας Ανδρεόπουλος ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο...

Η Kendall και η Kylie Jenner πόσταραν φωτογραφία της Σκορδά στο instagram

Κι όμως συνέβη κι αυτό! Οι αδελφές της Kim Kardashian, η Kendall και η Kylie Jenner «ανέβασαν» στο instagram φωτογραφία της Φαίης Σκορδά. Η παρουσιάστρια...

Λάκης Λαζόπουλος: Είναι η πρώτη φορά που η χώρα είναι εσώκλειστη σε ένα δωμάτιο

Ο Λάκης Λαζόπουλος μιλάει – για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Τα Νέα» – για τη σάτιρα, καυτηριάζει τη διαχείριση της...

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Θεέ μου φύλαγε τον Κυριάκο μας!!!

Αυτός ο Κυριάκος, να είναι καλά ο άνθρωπος, κάθε βδομάδα βρίσκει έναν τρόπο να σκορπίσει χαρά απλόχερα. Την προηγούμενη εβδομάδα με την ομπρέλα που...

Στο νοσοκομείο ο Χάρης Βαρθακούρης

Στο νοσοκομείο βρέθηκε ο Χάρης Βαρθακούρης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram. Ο γνωστός τραγουδιστής ανέφερε πως έχει οξεία...

Εξαφάνιση 7χρονης στο Παγκράτι – Η περίεργη μαρτυρία που περιπλέκει την υπόθεση (video)

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν από το Κονγκό, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν παραμονές Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας. Οι περίεργες κινήσεις...

«Απασφάλισε» κατά Μητσοτάκη ο Πατέρας – «Τσίρκο κατάντησε την Ελλάδα»

Μετά τις αποκαλύψεις περί συναλλαγής του με τον πρωθυπουργό για τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας, αλλά και τις συστάσεις του Μεγάρου Μαξίμου...

Βόλτα στο Κολωνάκι για τις κόρες των Μπαλατσινού – Κωστόπουλου

Οι κόρες των Τζένης Μπαλατσινού – Πέτρου Κωστόπουλου σπουδάζουν στο εξωτερικό και ήρθαν Ελλάδα για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η Αμαλία και η Αλεξάνδρα πέρα...

Δύο νεκροί από πυρά ενόπλων σε ταβέρνα στα Βλάχικα: Τους εκτέλεσαν την ώρα που έτρωγαν (video)

Μακελειό στην ταβέρνα «Βοσκοπούλα» στην λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου στα Βλάχικα το απόγευμα της Κυριακής (19/01). Λίγα λεπτά πριν τις 19:00 τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν...

Η εξομολόγηση της Νομικού: Φαίνομαι χαλαρή αλλά μέσα μου πεθαίνω

Η Δούκισσα Νομικού έκανε μια εξομολόγηση στο instagram που άγγιξε πολλούς followers της. Η παρουσιάστρια πόσταρε μία φωτογραφία της που έδειχνε ιδιαίτερα μελαγχολική και έγραψε...

Κατερίνα Στανίση: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια

Η Κατερίνα Στανίση περνάει δύσκολες ώρες. Τι συμβαίνει στη γνωστή τραγουδίστρια; Αυτό το διάστημα έχει αφήσει το σπίτι της στη Γλυφάδα και μένει με τη...

«Αν δεν θέλουμε να πνίγονται, θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα», λέει ο Πορτοσάλτε (video)

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολιάζοντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό και την επανασύσταση του υπουργείο Μετανάστευσης...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.