11-12-2019
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη μάχη της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ η Σοσιαλιστική Συμμαχία

Στη μάχη της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ η Σοσιαλιστική Συμμαχία

Στη μάχη της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν εκπρόσωποι της σοσιαλιστικής πρωτοβουλίας, των σοσιαλιστών ακτιβιστών, της Χάρτας 19 και ανεξάρτητες προσωπικότητες της κεντροαριστεράς ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Συγκεκριμένα, οι λεγόμενοι «πασοκογενείς» της προοδευτικής συμμαχίας, διοργανώνουν την Τετάρτη 04 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ, την πρώτη τους εκδήλωση, στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Βασιλ. Αμαλίας 10), ανταποκρινόμενοι, όπως λένε, στο πολιτικό πλαίσιο που είναι αναρτημένο στη σελίδα τους στο Facebook, «στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για την ανασυγκρότηση, ανανέωση και διεύρυνση με σκοπό μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα αντιστοιχίσει τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική βάση».

Στην εκδήλωση τους, που έχουν προσκληθεί τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, όσο κι ο γραμματέας του Κόμματος Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να δώσουν το παρόν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και στελέχη από τον χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς που μοιράζονται κοινές αφετηρίες με τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, τον περισσότερο χρόνο θα έχουν για τοποθετήσεις οι συμμετέχοντες, ενώ τις βασικές εισηγήσεις, εκ των διοργανωτών, αναμένεται να κάνουν οι Τάκης Κορμάς, Θοδωρής Δουλουμπέκης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Τάνια Καραγιάννη και Λάμπρος Ρώσης.

Το πολίτικο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Συμμαχίας:

«Όλες και όλοι εμείς, που εμπνεόμαστε από τις πιο λαμπρές παραδόσεις της Δημοκρατικής Παράταξης στον τόπο μας. Απ’ τη δημιουργία του ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες, τον αγώνα του 114, την πάλη κατά της χούντας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το μεταπολιτευτικό κύμα του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, την μεγάλη δημοκρατική έκρηξη του ’81 και την πολιτική ανατροπή του 2015, όπως εκφράστηκε με την ανάληψη της Διακυβέρνησης της Χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα το 2015.

Όλοι εμείς, οι αριστεροί σοσιαλιστές, είτε ως φυσικά πρόσωπα, είτε ως συλλογικότητες του πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου, σταθήκαμε δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του, με κορύφωση τη μάχη των πρόσφατων Ευρωπαϊκών και Εθνικών εκλογών, όπου, έχοντας απέναντι το σύνολο των νεοφιλελεύθερων συμφερόντων, των Μέσων Ενημέρωσης και των Δεξιών δυνάμεων του τόπου, κατορθώσαμε να αποτελέσουμε ένα συμπαγή και κυρίαρχο πολιτικό πόλο του 32%.

Ανταποκρινόμαστε σήμερα στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για την ανασυγκρότηση, ανανέωση και διεύρυνση με σκοπό μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα αντιστοιχίσει τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική βάση.

Είμαστε αποφασισμένοι, με βάση την προσωπική μας πορεία, την κοσμοαντίληψη μας, τις ιδέες, αρχές και αξίες μας να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου συλλογικού πολιτικού υποκειμένου, που θα ενώνει τα επιμέρους ρεύματα, οικοδομώντας, σε συνθήκες εσωκομματικής δημοκρατίας, ελεύθερης έκφρασης και ισότιμης συμμετοχής, μια νικηφόρα πολιτική οντότητα, με σημείο αναφοράς ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας.
Ένα πρόγραμμα, που θα αποτελέσει τη βάση συγκρότησης ενός Συνασπισμού Κοινωνικών Δυνάμεων, μιας νέας πλειοψηφίας, που θα νικήσει τη νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά συμμαχία, της πολιτικής τάξης, που χρεοκόπησε τη χώρα, από κοινού με την διαπλεκόμενη κρατικοδίαιτη επιχειρηματική «ελίτ».

Η Υλοποίηση του κοινού μας σκοπού απαιτεί την συναποδοχή της διαφορετικότητάς μας και την ειλικρινή συνύπαρξη όλων, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
Η μάχη κατά της ιδιοτέλειας και των προσωπικών στρατηγικών, είναι το συλλογικό μας καθήκον.
Η απαραίτητη όσμωση στα πλαίσια της δημιουργίας ενός πλειοψηφικού δημοκρατικού πόλου πρέπει να έχει κατεύθυνση και πρόσωπο και να καταλήγει σε μια σύγχρονη άποψη για την Ελληνική Κοινωνία.

Κεντρικός στόχος είναι το Πρόσωπο κι όχι τα πρόσωπα του νέου προοδευτικού δημοκρατικού πόλου.

Η Οργανωτική προσπάθεια, στα πλαίσια του εγχειρήματος, πρέπει να είναι συνεπής με το βαθύ ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενό του, να συναρθρώνει τα επιμέρους, καθιστώντας δυνατή τη θεσμική τους έκφραση χωρίς αποκλεισμούς, μακριά από απολίτικους μηχανισμούς, φεουδαρχικού τύπου συζεύξεις ή συμβούλια “Οπλαρχηγών” με φανταστικό στράτευμα.
Η κομματική ζωή που πραγματώνει τη Δημοκρατία και παράγει, ορθολογικά, πολιτική, προεξοφλεί την ποιότητα της Διακυβέρνησης του Πολιτικού υποκειμένου.
Δηλώνουμε παρόντες στη μάχη για μια κοινωνία που χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες μας, στη μάχη της υπεράσπισης των δημοσίων αγαθών.

Για μια ζωή που πραγματώνεται στο «εμείς», κόντρα στον ατομικισμό και την εμπορευματοποίηση των πάντων.
Αποτελεί συλλογική μας ευθύνη, η συγκρότηση της μεγάλης αριστερής προοδευτικής παράταξης και της ηγεμονικής της παρουσίας σε όλους τους κοινωνικούς χώρους και θεσμούς.
Καλούμε, όλες και όλους, τις συντρόφισσες και συντρόφους, τους συναγωνιστές, με τους οποίους δώσαμε στο παρελθόν, νικηφόρες μάχες κατά τις Δεξιάς και των αντιλαϊκών Συμφερόντων, να προχωρήσουμε στην ένταξή μας, στην κομματική οντότητα «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κομματική μας ένταξη, είναι βασική προϋπόθεση, για την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα του μεγάλου Δημοκρατικού Εγχειρήματος.

Προχωράμε, χωρίς να ξεχνάμε, αλλά σπάζοντας ανούσιες προσκολλήσεις, που ακινητοποιούν το ρεύμα ανατροπής, που έχει ανάγκη η Ελλάδα, σήμερα.
Το δημοκρατικό κύμα, που θα δώσει σάρκα και οστά στα όνειρα των νέων, το μέλλον των οποίων, υποθήκευσε και συνεχίζει να απειλεί, η συμμαχία εγχώριων και ξένων αντιλαϊκών δυνάμεων.

Ισότιμα, ενώνουμε δυνάμεις, για να δώσουμε στον «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», την κρίσιμη ώθηση για νέες εκλογικές νίκες υπέρ του Λαού».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Είχα ερωτική σκηνή με τον Τσιμιτσέλη και ήταν κάτι το φρικτό και το τραγικό» (video)

Ποια γνωστή πρωταγωνίστρια έκανε αυτές τις δηλώσεις; Καλεσμένη της εκπομπής dot μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε πως αν σιχαίνεται κάτι στη δουλειά της αυτό είναι οι ερωτικές...

Νέες δηλώσεις από τον Ναύαρχο της Λιβύης: Υπάρχει διαταγή να βουλιάξω τα τουρκικά πλοία (video)

O Ελ Μαχντάουι Φάρατζ, Αρχηγός του Στόλου της Λιβύης μίλησε ξανά για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, μετά τη...

Περιφερειακή Σύμβουλος του Πατούλη έστειλε τη μητέρα της να καταθέσει αντ’ αυτής στεφάνι

Περιφερειακή Σύμβουλος του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γιώργου Πατούλη έστειλε τη μητέρα της να καταθέσει, αντ’ αυτής, στεφάνι στις επετειακές εκδηλώσεις...

«Έρωτας μετά»: Πάρτι στο twitter για την ερμηνεία της Λασκαράκη και τη σκηνή με τον ημίγυμνο Λεβεντογιάννη

Το επεισόδιο της σειράς  το βράδυ της Δευτέρας προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στους τηλεθεατές που έσπευσαν να σχολιάσουν στο twitter. Αποθεωτικά σχόλια για την ερμηνεία...

Ξεκίνησαν οι παραιτήσεις διοικητών νοσοκομείων πριν καν διοριστούν επίσημα

Δε λένε να σταματήσουν οι κλυδωνισμοί στο υπουργείο Υγείας λόγω της ιστορίας με τους διορισμούς «γαλάζιων» στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας, με χαρακτηριστικές...

Έξαλλη η Πάνια με καλεσμένη της – Πετούσε πράγματα on air κι αποχώρησε από το πλατό (video)

Η Αννίτα Πάνια έγινε έξαλλη με καλεσμένη της εκπομπής της. Τι συνέβη; Η κυρία Ελένη πήγε στην εκπομπή και εξομολογήθηκε πως βλέπει προφητικά όνειρα. «Από...

Ο Μπογδάνος είναι ο «άνδρας του σπιτιού» και απαιτεί να έχει ζεστό νερό όταν πλένει πιάτα (video)

Την όχι και τόσο... συνταρακτική αποκάλυψη ότι είναι ο «άνδρας του σπιτιού» και απαιτεί όταν πλένει πιάτα να έχει... ζεστό νερό έκανε ο «πολυπράγμων»...

Ύψωσαν τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στο Διδυμότειχο (video)

Μια τουρκική σημαία βρέθηκε στον Έβρο και συγκεκριμένα σε ελληνική νησίδα, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με...

Οι χλιδάτες σουίτες σε νυχτερινά κέντρα και το κόστος τους (video)

Ξεχάστε τα πρώτα τραπέζια πίστα που επέλεγαν οι πιο χλιδάτοι πελάτες στα μπουζούκια. Τώρα πλέον υπάρχουν οι σουίτες! Ναι ναι καλά διαβάσατε σε κάποια νυχτερινά...

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Το πρώτο γύρισμα του σίκουελ του «Καφέ της Χαράς» ήταν ένα μπάχαλο (video)

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης αποκάλυψε τι συνέβη στο πρώτο επεισόδιο του σίκουελ της σειράς «Το καφέ της Χαράς». «Είχα την υποχρέωση με το “Πέτα τη φριτέζα”...

Αγκαλιά στον Βέρτη διασκέδασαν οι…

Ποιο ζευγάρι της σόουμπιζ πήγε να διασκεδάσει στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης; Ο φωτογραφικός μας φακό το απαθανάτισε να διασκεδάζει αγκαλιά όλο...

Εμφιετζόγλου κατά Καραμανλή: Είσαι άσχετος, ανίκανος, ψεύτης και θρασύδειλος (video)

Προσωπική επίθεση, με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Κώστα Καραμανλή, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Μηχανικής, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.